Burdur Belediyesi İlaçlama Çalışmalarına Başladı

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, 2013 yılı ilaçlama faaliyetlerinin başlaması sebebiyle Burdur Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde basın toplantısı yaptı.

Burdur Belediyesi İlaçlama Çalışmalarına Başladı
Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ve Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, basın toplantısı öncesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni gezdi.Belediyenin ilaçlama faaliyetlerinin yürütülmeye başladığını belirten Başkan Akkaya, "2013 yılı ilaçlama faaliyetine başlamış durumdayız. Bu faaliyetimizi ihaleyi kazanan firmamız ile 2013 yılı zararlı kontrolünü 7 aylık süre içinde yürütecektir. Geçen sene de aynı firmamız ihaleyi almıştır. 14.03.2013 tarihinde gerçekleştirilen ihalemiz çerçevesinde iki ilaçlama işçisi ve bir mesul müdürden oluşan 3 kişilik kadro, 2 araç, 2 soğuk sistemleme cihazı ile proje yürütülecektir. İhalemizde çevreye zarar vermeyen, insanlara zararı olmayan ilaçlar tercih edilmiştir. Amacımız halkımızın uçan ve yürüyen haşerelerden, bulaşan hastalık etmenlerinden korunmasıdır. Mücadele kapsamında sivrisinek, fare, pire ve benzeri zararlı etmenlere karşı ilaçlamalar yapılacak olup, temel hedefimiz halkımızın sağlığını etkileyen zararlıları bertaraf ederek, halkımızın yaşamsal faaliyetlerini sorunsuz sağlamaktır. Sıtma, beyin iltihabı, filariz, tüberküloz ve kolera ve benzeri hastalıkların bulaşmasına karşı halkımızı korumaktır" diye konuştu.

SOKAK HAYVANLARI KONUSUNDA HALKI DUYARLILIĞA DAVET EDİYORUZ

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde sokak hayvanlarının doğal ortamda yaşamaları için titizlikle rehabilite edildiğini ifade eden Başkan Akkaya, "Burası barınma yeri değil. Sokak hayvanları toplanıyor, kısırlaştırılıyor, bakımları yapılarak yeniden doğal hayata bırakılıyor. Kanun gereği zaten budur. İşimizi titiz bir şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu arada Hayvan Dostları Derneği Başkanı Aysel Turan’ın çok büyük katkısını görüyoruz. Belediye Veterinerimiz Mete Gümen ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu sadece bizim ve hayvanseverlerimizin gayretimizle olacak bir konu değildir, tüm halkımız duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

ESKİDEN ALENİ İTLAF EDİLİRDİ

Sokak Hayvanlarının gelişen teknoloji ile artık itlaf edilmemesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ise, kendisinin de kedi ve köpek beslediğini ifade etti.

Evlerinde çocuklarıyla birlikte evcil hayvanlarıyla ilgilenmekten büyük keyif aldığını dile getiren Vali Yılmaz, "Sokak hayvanları özellikle sahipsiz hayvanların bakımları çok önemlidir. Bunların doğal ortamda yaşamaları gerekiyor. Onun için yaşadıkları yerde insanlara zararlı olmamaları lazımdır. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz, sokak hayvanlarımızın bakımlarını yapıyorlar, aşılarını yapıyorlar, kısırlaştırmalarını sağlıyorlar. Eskiden tek çare itlaf dediğimiz zehirleme yöntemiydi. Bu da aleni yapılırdı, tüfeklerle ve zehirli etlerde, çırpına çırpına ölürlerdi. Bugün en azından çoğalmaları kontrol altına alınıyor, bakılabiliyorlar, ayrıca vatandaşlarımız artık duyarlı, evlerinde köpek, kedi besleyerek, onların dostluğundan faydalanıyorlar" diye konuştu.

"Bizim de evimizde kedi ve köpeklerimiz var" diyen Vali Yılmaz, "Evdeki en keyifli anımız, çocuklarımızın hayvanlarla haşır, neşir olduğu andır. Keyifli bir ortam oluyor. O nedenle ilginizden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bakımda bir sorunumuz olmaz.Bize düşen bir görev olursa, biz yapmaya hazırız” diye konuştu.

Kaynak: İHA