İl Emniyet Müdürlüğünün Desteğiyle 5 Okulda Kurulan Kütüphaneler Hizmete Açıldı

İçel Emniyet Müdürlüğünün desteğiyle 5 okulda kurulan ve 7 bin 500 öğrencinin faydalanacağı ''Polis Amca Kütüphaneleri'' hizmete açıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce, ''Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı'' kapsamında, ilk ve orta öğretim kurumlarının kütüphanelerinin desteklenmesi ve yenilenmesi amacıyla ''Polis Amca Kütüphaneleri'' projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında Akdeniz ve Toroslar ilçelerindeki 5 ilkokul ve ortaokulda, her biri 18 bin 84 lira ödenekle kurulan toplam 5 bin kitabın bulunduğu kütüphaneler törenle hizmete açıldı.

Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Çağdaşkent İlkokulundaki açılışta, öğrencileri geleceğe bilgili bireyler olarak hazırlamak ve ufuklarının genişletilmesi için projenin faydalı olacağına inandığını söyledi.

Polis teşkilatını, başlattığı bu anlamlı ve güzel proje için tebrik eden Güzeloğlu, şöyle devam etti:

''İnsan aklını kullandığı ve aklıyla hareket ettiği ölçüde insandır. İnsanın sahip olduğu en büyük zenginlik olan akıl, bilgiyle donatılmalıdır. Bilginin kaynağı da kitaplardır. Kitaplık ve kitaplar insanın bilgi birikimini bize taşıyan, bizim her alanda yetişmemizi sağlayan, tükenmeyen kaynaklardır. Böyle bir projeyle çocuklarımıza bu kaynağı göstereceğiz. İnşallah çocuklarımız da bu kaynaktan en iyi şekilde faydalanacaktır.''

İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz de ilmi, insanın sadece kendi çabasıyla elde edebileceğini belirterek, ''Toplumla yarışabilmenin ve çağdaş insanlar arasında kendimizi kabul ettirebilmenin yolu, bilgi ve birikimlerimizden geçer. Bunu da ancak okumayla elde edebiliriz'' dedi.

Konuşmaların ardından Güzeloğlu, İnönü ve 24 Kasım İlkokul ve ortaokulları ile Ahmet Mete Işıkara ve Saadettin Bey ilkokullarına polis telsiziyle bağlanarak 7 bin 500 öğrencinin faydalanacağı kütüphanelerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra kütüphaneyi gezen Güzeloğlu, öğrencilerle sohbet etti.

Muhabir: Basir Gülüm / Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA