Akdeniz Belediyesi Binlerce Çiçek ve Fidan Dağıttı

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, “Ağaç Geçmişi Geleceğe Bağlar” sloganıyla başlattığı kampanya çerçevesinde, vatandaşlara binlerce mevsimlik çiçek ve fidan dağıttı.

Akdeniz Belediyesi Binlerce Çiçek ve Fidan Dağıttı
Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, “Ağaç Geçmişi Geleceğe Bağlar” sloganı ile 21-26 Mart Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde Akdeniz Belediyesi tarafından başlatılan mevsimlik çiçek ve fidan dağıtım kampanyası sona erdi. Orman Haftası sonrasında Nisan ayına kadar devam eden kampanyada, ilçenin muhtelif mahallelerinde yaklaşık 5 bin mevsimlik çiçek ve 10 bin fidanın toprakla buluşması sağlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Özgürlük Mahallesi’ndeki fidanlığında üretilen mevsimlik çiçekler ve fidanlar, belirlenen merkezler ve stantlarda vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği kampanyanın son etabında Huzurkent, Karacailyas ve Adanalıoğlu beldelerinde gerçekleştirildi.

Dağıtımda bin adet fıstık çamı ve harnup fidanı 10 dakikada tükendi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, gelen talep üzerine üretim kapasitesini arttırmayı planladıklarını ifade ettiler.

Kampanya ile ilgili bilgi veren Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, ağaç varlığının arttırılmasında halkın katılımı ve desteğinin vazgeçilmez olduğunu vurguladı. Yeşilin tonlarını Akdeniz İlçesi ile özdeşleştirmeyi hedeflediklerinin de altını çizen Başkan Türk, “Çocuklarımıza yeşilin hakim olduğu, temiz ve yaşanabilir bir kent mirası bırakmak en büyük ödevimiz. Bunu yaparken yeşil alan varlığımızın halkın katılımı ve desteği olmadan arzu edilen seviyeye gelmeyeceği açıktır. Orman Haftası’nda başlattığımız ve 2 haftalık bir döneme yaydığımız fidan dağıtım kampanyasına gösterilen ilgiden son derece memnunuz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz, artan talebe karşılık tam kapasite çiçek ve fidan üretmeye devam edecek. Doğa gönüllüsü yurttaşlarımızın da desteğiyle Akdeniz’de en belirgin renk yeşil olacak” dedi.

Kaynak: İHA