Öcalan’ın Doğum Günü İçin Binlerce Kişi Halfeti’ye Geldi

Abdullah Öcalan’ın 64’üncü doğum günü nedeniyle yaklaşık 10 bin kişi Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine geldi.

Öcalan’ın Doğum Günü İçin Binlerce Kişi Halfeti’ye Geldi
Etkinliklerin yapıldığı meydanda toplanan vatandaşlar geceyi kurulan çadırlarda geçirecek. 64 sanatçının sahne aldığı gecede yüzü puşili bir gurup bildiri okudu. Yarın bir grup Öcalan’ın doğduğu Ömerli köyüne giderek Öcalan’ın evini ziyaret edecek.

PKK’nın kurucusu Abdullah Öcalan’ın doğum günü nedeniyle birçok ilden yaklaşık 10 bin kişi gün içinde Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesine geldi. İlçede gecelemek isteyenler için büyük çadırlar kuruldu. 10’larca çadırın kurulduğu Halfeti’de araç kuyrukları metrelerce uzadı. Saat 16.00 sıralarında konserler başladı.

Gün boyunca 64 sanatçı konser için sahneye çıktı. Kürtçe ve Türkçe şarkının seslendirildiği alan PKK, PYD, YPG bayrakları ve Öcalan’ın posterleri ile dolduruldu. Geceyi çadırlarda ve boş alanlarda geçiren kalabalık kümelenerek ateş yakıp etrafında halay çekti, ısınmaya çalıştı. Sık sık Öcalan lehine sloganların atıldığı etkinlikte yüzü puşili bir gurup bir bildiri okudu. Kürtçe okunan bildiride Öcalan’ın doğum günü kutlandı. Tehditlerin savrulduğu bildiride çözüm süreci oyalama amaçlı olması durumunda kaybeden tarafın Türkiye olacağı belirtildi.

TUĞLUK: ÖCALAN SERBEST BIRAKILMALI

Birçok BDP’li milletvekilinin de eşlik ettiği etkinlikte Aysel Tuğluk bir konuşma yaptı. Tuğluk, Öcalan’ın serbest bırakılmasını istedi. Barış sürecine katkı sunmak için yapıcı yaklaştıklarını dile getiren Tuğluk, “Fakat bu süreç tek taraflı adımlarla devam edemez. Bunun için devletin de atrık çözüm eksenli pratik adımlar atması gerekiyor.” dedi.

Öcalan’ın Nevruz'da okunan mesajını hatırlatan Tuğluk, Öcalan’ın sadece Kürtler için hak istemediğini kaydeden Tuğluk, “ Öcalan sadece Kürtler için özgürlük istemiyor. Kürtlerin hakları tanınsın demiyor. Bütün halklar, bütün kimlikler, inançlar, Kürdü ile Türkü ile Arap’ıyla özgür olsun diyor.” ifadelerine yer verdi. Kimliğe saygı istediklerini sözlerine ekleyen Tuğluk, “Varlığımıza, kültürümüzü, kimliğimize saygı istiyoruz. Evet barış istiyoruz. Birlikte yaşamak istiyoruz. Ama kimliğimizle varlığımız tanınarak yaşamak istiyoruz. Artık bunu da bize çok görmesinler.” diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmaların ardından konser devam etti. Yarın ise bir grup Öcalan’ın doğduğu eve gidecek .