Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı’nda Burç Okulu Altın Madalya Kazandı

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Fatih Koleji'nin düzenlediği 9. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı’nda (SOBİO), Burç Çukurova Ortaokulu altın madalya kazandı.

SOBİO’da finallerine katılmaya hak kazanan Burç Çukurova Ortaokulu, forum kategorisinde bu yılın konusu olan ’Toplumsal Barış ve Birliktelik’ alanında çalışmalarını sunan 72 okul arasından altın madalya alarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine, Burç Okullarını temsilen 8. sınıf öğrencisi Tarık Emre Kırım ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Eyüp Aydoğdu katıldı.

'Sahne Sanatları', 'Forum', 'İngilizce Takdim', 'Türkçe Takdim' ve 'Proje' olmak üzere 5 kategoriden oluşan ve 150 projenin yarıştığı olimpiyatta, altın, gümüş, bronz ve mansiyon ödülleri sahiplerini buldu.
Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşma yapan Devlet Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış, gelecekte sorunları sosyal bilimciler çözecek diyerek SOBİO’nun önemini vurguladı.
Fatih Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu da SOBİO'nun küreselleşen dünyada geleceğin problemleri çözecek yetenekleri keşfetme adına önemli rol alacağına inandıklarını ifade etti.

Kıcıroğlu, ''Bu vesile ile bütün katılımcılara teşekkür eder emeği geçen başta öğrencilerimizi her yönden rehberlik yapan öğretmen ve meslektaşlarıma desteklerini hiç esirgemeyen anne babaları yürekten kutlar sevgi ve saygı ile selamlarım. '' diye konuştu.