Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları" Toplantısı

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Hindistan ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin artması konusunda iş adamlarının gayretlerine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından Kemer ilçesine bağlı Beldibi beldesindeki bir otelde "Batı Akdeniz-Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları" toplantısı düzenlendi.

Vali Ahmet Altıparmak, toplantıda yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki geciken işbirliğinin kısa sürede çok hızlı yol alması gerektiğini söyledi.

İki ülkenin ticaret hacmi ve ekonomik kalkınma anlamında göz kamaştırıcı durumda olduğuna dikkati çeken Altıparmak, dünyanın en büyük ekonomileri arasında Hindistan'ın ilk 10'da, Türkiye'nin ise 17. sırada yer aldığına işaret etti. Altıparmak, iki ülke arasındaki işbirliğinin ekonomik fırsatları beraberinde getireceğini kaydetti.

Altıparmak, Hindistan ile ticaretin yanı sıra teknoloji, sanayi, kültür ve eğitimde de işbirliği yapılması gerektiğinin altını çizerek, "Ne Hindistan Türkiye'yi ne de Türkiye Hindistan'ı yeterince tanıyor. Bu konuda iş adamlarının ciddi gayretlerine ihtiyaç var. İlişkilerin daha derin ve güzel devam etmesi için çalışmalıyız" diye konuştu.

Antalya'da yatırımın teşvik edildiğini anlatan Altıparmak, Hindistanlı iş adamlarına her türlü yardımı yapacaklarını ifade etti.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de 2012 yılında düzenlenen ilk toplantıda 8,5 milyon dolarlık iş bağlantısı sağlandığını hatırlattı. Hindistan'dan gelen iş adamlarının, Antalya, Burdur ve Isparta'nın yanı sıra başka illerde de iş kurmak için kendileriyle bağlantı kurabileceğini dile getiren Engin, iş adamlarının en doğru şekilde bilgilendirileceklerini vurguladı.

Hindistan Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Temsilcisi Rohit Sharma ise iş kurmak için cazip bir ülke olan Türkiye'de geniş iş alanları bulunduğunu aktardı.

Toplantıya BAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Isparta Valisi Memduh Oğuz, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz da katıldı.

Muhabir: Yunus İçen / Süleyman Elçin / Hatice Özdemir

Yayıncı: Ahmet Kayır
Kaynak: AA