Çöplüğe Terk Edilen Sahipsiz Köpeklere Hayvanseverler Sahip Çıktı

Kastamonu'nun İnebolu’da şehir çöplüğüne terk edilmiş bir şekilde bulunan sahipsiz köpeklere hayvan severler sahip çıktı.

Çöplüğe Terk Edilen Sahipsiz Köpeklere Hayvanseverler Sahip Çıktı
İnebolu ilçesinde şehir merkezinden toplandığı ve çevre köylerden de bırakıldığı tahmin edilen sahipsiz köpekler, çöplükte yanan ateşin yanında yiyecek bulmaya çalışırken farkedildi. Aç ve susuz kalan köpekler, havaların ısınması ve çöplükte yanan ateşin de etkisiyle bitkin bir şekilde bulundu. Durumu haber alır almaz çöplüğe giden hayvan severler, sahipsiz köpeklere yemek ve su verdi. Hayvan severler, çevrede yaptığı araştırmada, çöplüğe atılan karton kutuların içinde ise yavru köpekler buldu. Köpeklerin çöplüğe bırakılmasını ‘vahşet’ olarak niteleyen hayvan severler, yanlarında getirdikleri yiyeceklerle köpekleri besledi. Evinde çok sayıda hayvan barındıran, Sevim Balaban isimli hayvan sever, köpekleri evine götürerek sahip çıkacağını söyledi.

Henüz 1 aylık olan ve karton kutuların içinden çıkan yavru köpekleri besleyen Sevim Balaban, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bu tür köpek terk etme olaylarının arttığını belirterek, “Köpekler genellikle köylerden getirilip buraya terk ediliyor. Özellikle de dişi yavruları sokağa bırakıyorlar. Kimse sahip çıkmadığı için yavrular perişan oluyor. Önlem alınması gerekiyor” dedi.

Hayvan severler, çok sayıda köpeğin terk edildiği çöplükte yetkililerin başıboş gezen bu köpeklere sahip çıkmasını istediler.
Kaynak: İHA