Ay’da Yürüyen Astronot Başkan Kocaoğlu’nu Ziyaret Etti

NASA’nın Apollo 16 programıyla 1972 yılında Ay’a giden astronot Charles Moss Duke, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette Duke’a eşi Dorothy Duke, Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler ve Uzay Kampı Türkiye Müdürü Scott Woodham da eşlik etti.
Astronot Duke’u ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Başkan Kocaoğlu, Kaya Tuncer’in kurduğu ESBAŞ’ın ve Uzay Kampı Türkiye'nin hem İzmir hem de çocuklar ve gençler için bir kazanım olduğunu söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Güler ise ABD Hava Kuvvetleri’nden emekli tuğgeneral ve eski NASA astronotu Duke’un, İzmir’de her yıl yapılan program çerçevesinde bir uzaybilimci, astronot ya da eğitmeni ağırlayan Uzay Kampı Türkiye’nin özel misafiri olarak bulunduğunu ifade etti.

Güler, “Bugüne kadar Ay’a 12 astronot ayak bastı. Moss, bunlardan hayatta olan sekizinden biri. Kendisini İzmir’de görmek bizi çok mutlu etti. Bir haftalık ziyareti boyunca başta öğrenciler olmak üzere uzaya ilgi duyan herkese tecrübelerini aktarıyor. Umuyorum heyecanlı geçen bu konferanslar ve buluşmalar, gençlerin uzaya ilgisini arttırır.” diye konuştu.

Charles Moss Duke ise eşiyle birlikte geldiği İzmir’de gördüğü ilgiden çok mutlu olduğunu söyledi.

Duke, “İzmir sadece manzarasıyla değil, insanların misafirperverliğiyle de çok güzel. Çocukları çok seviyorum, onlar bizim geleceğimiz. Teknoloji geliştikçe, daha eğitimli gençlere ihtiyacımız oluyor. Onları aydınlatmak, teşvik etmek bizim görevimiz. Uzay Kampı’nda çocukları cesaretlendiğim, onlarla bilgilerimi paylaştığım için çok mutluyum. Kalplerimizde götüreceğimiz bu harika şehri, gittiğimiz her yerde tanıtacağız.” dedi.