Uluslararası Öğrenci Buluşması Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA) ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu tarafından Dolphin’de düzenlene Uluslararası Öğrenci Buluşması renkli görüntülerle devam ediyor.

Uluslararası Öğrenci Buluşması Renkli Görüntülere Sahne Oldu
Yaklaşık 30 farklı ülkenin öğrencileri tarafından açılan stantlarda öğrenciler kendi kültürlerini tanıtıyor. Öte yandan ziyaretçilere farklı ülkeler hakkında bilgilerin yer aldığı ‘Dünyamızdan Renkler’ adlı kitap hediye ediliyor.
64 ülkeden 654 uluslararası öğrencinin eğitim gördüğü Kocaeli Üniversitesi öğrencileri açılan sergi önünde yöresel oyunlarını da sergiliyor. Kafkaslardan gelen öğrenciler Kafkas müziği eşliğinde oynarken Afgan öğrenciler de kendi kültürlerine ait dansları sergiliyor.

Fas ve Yemen gibi ülkelerden gelen öğrenciler ise Arapça şarkılar söylüyor. Boşnak öğrenciler Boşnak Mantısı, Özbek Öğrenciler de Özbek Pilavı ve Özbek Mantısı ikram ediyor. Öğrenci Buluşması bu akşam sona erecek.

Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin ülkelerini tanıttıkları buluşma Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın katılımıyla açılmıştı. Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Mehmet Baydemir’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Kocaeli Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Doç. Dr. Fatma Çanka Kılıç ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat da katılmıştı.
Kaynak: İHA