Şırnak Havaalanı Uçuşlar İçin Gün Sayıyor

Şırnak’ın Cizre-İdil arasında yapımı devam eden Şırnak Havaalanı çalışmaları bitme aşamasına geldi.

Şırnak Havaalanı Uçuşlar İçin Gün Sayıyor
Şırnak Havaalanı inşaatında incelemelerde bulunan Vali Vahdettin Özkan, havaalanı inşaatındaki ilerlemenin yoğun bir çalışma olarak devam ettiğini ve 2 ay içerisinde tamamen biteceğini söyledi.

Cizre-İdil arasında yapımı devam eden Şırnak Havaalanı çalışmaları bitme aşamasına geldi. Şırnak Havaalanı yıllık 500- 600 bin yolcu kapasiteli olup, yörenin turizm ve ekonomisine de büyük katkı sağlayacak. 2 yıl önce Cizre-İdil karayolu üzeri Düzova köyü mevkiinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de katıldığı törenle temeli atılan Şırnak Havaalanı'nda çalışmalar bitme aşamasına geldi.
Şırnak'taki inanç ve doğa turizmi potansiyelini de canlandıracak olan Havaalanı, Türkiye ve Orta Doğu arasındaki ulaşımda büyük bir rol oynayacak. Halen havayolu ulaşımını 300 kilometre uzaklık nedeniyle 3-4 saat süren karayolu yolculuğunun ardından ulaştıkları Diyarbakır veya Mardin'deki havaalanları üzerinden gerçekleştirmek zorunda kalan Şırnaklıların bu çilesi önümüzdeki aylarda sonra sona eriyor.
Cizre-İdil kara yolunda Düzova köyü mevkiinde Şırnak Havaalanı inşaat sahasında incelemelerde bulunan Şırnak Valisi Özkan, terminal, emniyet, jandarma ve itfaiye binalarını dolaştı. Havaalanı yapımını yürüten yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Özkan, havaalanı inşaatındaki ilerlemenin yoğun bir çalışma olarak devam ettiğini ve son 2 ay içerisinde tamamen biteceğini ifade etti.

2 AYLIK ZAMAN ZARFINDA ÇALIŞMALAR BİTECEK
Çok kısa bir sürede ve çok nitelikli bir havaalanının Şırnak’ın hizmetine sunulacağını söyleyen Vali Vahdettin Özkan, “Gerçekten ulaşım hizmetlerinin etkinleştirilmesi açısından Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi bölgemizde de Hükümetimizin, Sayın Başbakanımızın bizzat takibi sonucunda Ulaştırma Bakanımızın yoğun çabalarıyla hızlı ve sağlıklı nitelikli bir havaalanı bitme aşamasındadır. Çok yakın bir zamanda 2 aylık bir zaman zarfı içinde, ufak tefek çevre temizlemeleri, bazı tesisler, elektronik malzemeler konusunda belli eksiklikler gidermek suretiyle artık hizmete sunulabilecek düzeye geldi. Bu vesile ile başta Hükümetimiz ve Ulaştırma Bakanlığımıza ilimize böyle bir hizmeti çok kısa ve sağlıklı bir şekilde sundukları için teşekkür ederiz. Özellikle İdil ve Cizre Kaymakamı, adliye hakimleri ve ilgili personelleri bu kamulaştırma sürecinde bu işin iyileştirmesi, hızlandırılması için ellerinden geleni yaptı. Bu vesile ile kendilerine teşekkür ederiz. Bütün kamu kurum ve kuruluşları Ulaştırma Bakanlığımızın uyguladığı projede ilimize bunca katma değer sunan böylesine bir projede tıkanan noktalar varsa bunu el birliği ile bunu çok hızlandırdık. Bugünde bitme aşamasına geldi.” diye konuştu.

ŞIRNAK HAVAALANI ÖNEMLİ BİR TİCARET ALT YAPISI OLACAK
Şırnak Havaalanı'nın hizmete girmesiyle beraber çok önemli bir ticaret alt yapısı oluşturacağını ifade eden Vali Özkan, “Lokasyon olarak baktığımızda böyle bir havaalanı bölgemiz açısından stratejik bir noktadadır. Hem ulaşım hizmetlerini etkinleştirmesi, hem ticaret hacmini artırması, hem ekonomimizin parametrelini iyileştirmesi açısından çok önemli bir alt yapıdır. Bildiğiniz gibi bir yandan Gabar, bir yandan Cudi, bir yandan hemen Habur Sınır Kapısı Türkiye’nin dört bir yanından gelen misafirler özellikle Irak’a yönelik pazarlık oradaki çok hızlı gelişen pazarlarla iletişim açısından önemli bir ticaret alt yapısı oluşturmaktadır. Ayrıca yöremizdeki insanların havaalanının yaygınlaşması, havaalanı ulaşımının ucuzlanması neticesinde vatandaşlarımızın satın alma gücünün yükselmesi neticesinde insanlarımız çok daha iyi Anadolu’nun muhtelif illerine gidip gelmektedir. Anadolu’nun muhtelif illerinde sadece kamu görevlileri değil tüm vatandaşlar inşallah turizm amaçlı olarak Cudi’nin kutsiyetini, Gabar’ın haşmiyetini ve buradaki kültürü müşahede etmek üzere bu havaalanı vesilesiyle de halk çok daha fazla geleceklerdir. İlimize, memleketimize hayırlı olması vesilesiyle emeği geçen bütün herkese teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.