Ayasofya’nın Cami Olarak Açılması İçin “imzanla Zincirleri Kır” Kampanyası

Anadolu Gençlik Derneği Bursa İnegöl Şubesi, Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması için ‘İmzanla Zincirleri Kır’’ konulu imza kampanyası başlattı.

Ayasofya’nın Cami Olarak Açılması İçin “imzanla Zincirleri Kır” Kampanyası
Kuyumcular çarşısı girişinde bulunan dinlenme parkında düzenlenen imza kampanyasına Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyeleri de imza atarak destek verdi. İmza kampanyasında konuşan Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Kenan Alemdar, "İstanbul fethedildiğinde Fatih Sultan Mehmet Han tarafından camiye dönüştürülen Ayasofya hem bu fethin sembolüdür hem de adaletin zulme karşı üstünlüğünün bir timsalidir. İstanbul’un 1204’de Latinler tarafından istilasında yağmalanan ve tahrip edilen ve daha sonra tekrar Bizans’ın eline geçtiğinde bir harabe şeklinde olan, birkaç kez onarım gören buna rağmen azametine yakışır bir ilgiyi göremeyen Ayasofya, fetihten hemen sonra temizlenip camiye dönüştürülmüştür. İstanbul’un ilk Cuma namazı burada kılınmıştır. İlk Cuma namazının hutbesini Fatih Sultan Muhammed okumuş, namazı da Akşemseddin kıldırmıştır" dedi.

Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağıran Alemdar, "Ayasofya mutlaka camiye dönüşecek ve bu mahzun halinden kurtulacaktır. Bu hem Fatih Sultan Mehmet’in vakfiyesinin bir gereğidir, hem İstanbul’un fethinin bir gereğidir, hem milli iradenin tezahürünün bir gereğidir, hem de sınırlarımıza sahip olmamızın bir gereğidir. İstanbul İslam’ın baş şehridir. Sembol şehridir. Ayasofya Camii de İstanbul’un sembolüdür. Fethin sembolüdür. Mukaddes bir binadır. Müminlerin bir mabedidir. Bir kez cihetini Beytullah’a dönmüş bir yapıdır. illetimizin arzusu Ayasofya Camii’nin minarelerinde ezan sesini yeniden duymak, Ayasofya Camii’nde Âlemlerin Rabbinin huzuruna yeniden durmaktır. Biz bu amaçla Anadolu Gençlik Deneği mensupları olarak Ayasofya Camii’nin tekrar ibadete açılabilmesi için 15 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde “İmzanla Zincirleri Kır” adlı bir kampanya başlatmış bulunmaktayız. Hedefimiz on milyon imzaya ulaşmaktır. Ayasofya Camii’nin açılışı hakkı üstün tutan mananın yeniden İstanbul tarafından kuşanılması olacaktır. İstanbul’un Fethinin 560. yıldönümüne yakışan budur ve elbette Ayasofya Camii açılacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA