Yeni Dünya Vakfı Gençlik Çalıştayını Antalya’da Gerçekleştirdi

Adıyaman eski Milletvekili Mahmut Göksu’nun başkanlığı yaptığı Yeni Dünya Vakfı (YDV) geleneksel Gençlik Konseyi çalıştayını Antalya'da gerçekleştirdi.

Yeni Dünya Vakfı Gençlik Çalıştayını Antalya’da Gerçekleştirdi
Üç gün süren çalıştayda vakfın son bir yılda yapılan ve bundan sonra yapılacak olan konular değerlendirildi. Yeni Dünya Vakfının Antalya Temsilcisi Zekai Dursun çalıştayın gerçekleşmesinde emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

Vakıf Başkanı Mahmut Göksu ise, Çalıştayın yeni bir Dünyanın kurulmasında atılan bir adım olduğuna vurgu yaparak gençlerin birer vakıf insanı olması konusunda tavsiyelerde bulundu.

Göksu, “Hiç bir başarı mazeretin yerini tutamaz. Vakıf işlerinde gönüllülük esastır makam mevki rant yoktur, fedakarlık ve feragat ister. Önemli olan zorlukları aşıp gelebilmektir. İnsan olarak bizler kendi adımıza değil toplum adına onların derdi ile dertlenmeliyiz. İnsan olma; erdemli olmak, diğer gam olmak başkasının dertleri ile dertlenmektir. Vakıf işlerinde önemli olan Allah rızası gözetilerek yapılmasıdır. Bunu yaptığımız an bunun bereketini inşallah hepimiz göreceğiz. Unutmamalıyız ki, vakıfların kaynağı insandır. Ülke nüfusu ne kadar fazla ise o ülke o kadar güçlü olur. Kainatta var olan her şey insan içindir. Çünkü insan eşref i mahlukat olarak yaratılmıştır. Vakfımız dünyalar kadar ufku olan bir vakıftır bir hizmet kervanıdır. Allah kainatta okyanusu denizleri ırmakları yarattığı gibi çayları da yaratmıştır. Kimse olduğu yeri küçümsememeli. Vakıf ticaret yeri değildir. Yeni Dünya Vakfının kapısı herkese açıktır yeter ki kıblesi, ilkesi, hedefi olsun” dedi.

Kaynak: İHA