"Ustalar ile Lif Tekstil Sanatı Sergisi" törenle açıldı

"Avrupa Müze Akademisi Bursa Buluşması" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Ustalar ile Lif Tekstil Sanatı Sergisi", törenle açıldı.

Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'nde, Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ve Prof. Dr. Ayten Sürür küratörlüğünde organize edilen serginin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Merinos'un, tekstilin dünyaya açılım merkezi olduğunu bildirdi.

Karadağ, Merinos Tekstil Sanayi Müzesi'nin, hizmete girdiği günden bu yana Bursa için önemli ve yaşayan bir mekan haline geldiğini dile getirerek, "Canlı bir yaşam alanı olan bu müzede, Ustalar ile Lif Tekstil Sanatı Sergisini açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Umuyorum ki bu çalışma, Bursa'da ve Türkiye'de müzeciliğin daha iyi yerlere gelmesinde etkin rol oynar" dedi.

Sergiye katkıda bulunan sanatçılara birer plaket verildi.

Daha sonra katılımcılar, 28 sanatçının 38 eserine yer verilen sergiyi gezdi.

Törene, Lüksemburg Prensesi Sibilla, Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarihi ve Kültürel Miras Projeler Koordinatörü Aziz Elbas, AK Parti İl Başkan Vekili Ahmet Köken, Avrupa Müze Akademisi Türkiye Temsilcisi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Koordinatörü Ahmet Erdönmez ile Avrupa Müze Akademisi Bursa Buluşmasında sunumlar yapan uzmanlar katıldı.

Sergi, 26 Ağustos'a kadar açık kalacak.

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA