Şehit Ailesi: Süreç 2004’te Yaşansaydı Da Oğlumu Kaybetmeseydim

Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Grubu, Eskişehir ziyareti kapsamında bir şehit ailesini ziyaret etti.

Şehit Ailesi: Süreç 2004’te Yaşansaydı Da Oğlumu Kaybetmeseydim
Çözüm sürecinin terör sorununu ortadan kaldıracağını belirten Akil İnsanlar'a şehit ailesinden tam destek geldi. Şehit babası Şakir Tetik, evlat acısının çok zor olduğunu, ancak başka evlatların ölmemesi için bu sorunun bir an önce bitmesini istedi. Şehit babası Tetik, “Keşke 2004’te bitseydi de benim yavrum şu anda hayatta olsaydı. Yavrusunun başında, hanımının başında olsaydı.” dedi.

Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Grubu, 2004 yılında Şırnak Özel Kuvvetler'de görev yaptığı sırada terör örgütü ile girdiği çatışmada şehit olan Topçu Astsubay İsmail Tetik’in baba ocağını ziyaret etti. Gökmeydan Mahallesi Kağıthane Sokak’taki evine Ahmet Taşgetiren, Doğu Ergin, Hilal Kaplan ve Erol Göka’yı şehidin babası Şakir ve annesi Nurcan Tetik kapıda karşıladı.
Akil İnsanlar grubu olarak çözüm için ellerinden gelen katkıyı verdiklerini ifade eden Ahmet Taşgetiren, başka evlatların ölmemesi gerektiğini söyledi.

Taşgetiren’in bu sözlerine şehit babası tam destek verdi. “Bu süreci bir şehit ailesi olarak canı gönülden destekliyoruz. Biz yandık başkaları yanmasın. Biz çok acı çektik. Biz 9 yıldan beri acı çekiyoruz. Ama başkaları çekmesin. Benim kan düşmanım dahi bu evlat acısını görmesin.” diyen şehit babası Tetik, evlat acısının çok zor ve tarif edilemez olduğunu söyledi.

Tetik şöyle devam etti: “Nereye kadar devam edeceğiz? 30 sene devam ettik de ne oldu? Keşke 2004’te bitseydi de benim yavrum şu anda hayatta olsaydı. Yavrusunun başında, hanımının başında olsaydı. Yavrum evliydi. Bugünler, inşallah Rabb'imin, sizin ve hükümetimizin gayretiyle başarıya ulaşır."
Şehit ailesi olarak kendilerinin kırmızı çizgilerinin olduğunu da belirten şehit babası Tetik, “Biz bayrak için, bu memleket için çocuğumuzu şehit verdik. Eğer bu kırmızı çizgilerimizden en ufacık bir taviz verirlerse biz 30 bin şehit ailesi olarak canlı bomba olmaya hazırız. Bu çizgilerimize dikkat edildiği müddetçe biz barıştan yanayız. Barış olsun, başka çocuklarımız ve evlatlarımız gitmesin. Bizim bütün duamız bu.” ifadelerini kullandı.
Şehidin annesi Nurcan Tetik de Öcalan’ın hesabını Allah’a bıraktığını söyledi.

Tetik, “Biz yandık, ama sen önemlisi Allah’ın adaleti. Onun adaleti şaşmaz. Onu Allah’ın adaletine bırakıyorum." sözlerini kaydetti.

Akil İnsanlar İç Anadolu Temsilcisi Ahmet Taşgetiren çözüm süreci ile birlikte terör sorununun ortandan kalkacağını ifade etti.

Doğu Ergil, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Tetik, “Bu ülkenin birliği, dirliği için kardeş kardeşi katletmesin diye bu konuda ne gibi sebepler varsa onları açığa çıkarmak için uğraşıyoruz.” diye ekledi. Daha sonra Akil İnsanlar, şehit İsmail Tetik için aile ile birlikte dua okudu .