Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Türkmenistan'da

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çeşitli görüşmelerde bulunmak ve Atçılık Konferansı'na katılmak üzere Türkmenistan'a gitti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Türkmenistan'da
Eker ve beraberindeki heyet, görüşme öncesinde 'At Bayramı' kutlamaları dolayısıyla düzenlenen töreni izledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çeşitli görüşmelerde bulunmak ve Atçılık Konferansı'na katılmak üzere Türkmenistan'a gitti. Program kapsamında Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ile bir görüşme gerçekleştiren Bakan Eker, geleneksel At Bayramı etkinliklerini de izledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından Oğuzhan Köşkü'nde kabul edildi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Türkiye ile Türkmenistan arasında tarım alanında yapılabilecek işbirliği konuları üzerinde durulan görüşmede, Başkan Berdimuhamedov tarımsal işbirliğinde somut sonuçların alınabilmesi için Bakanlar Kuruluna talimat vereceğini söyledi.

Bakan Eker de, iki ülkenin mevcut tarım potansiyelinin yeterince değerlendirilemediğine dikkat çekerek, Türkmenistan ile tarım ürünlerinin ticaretinin istenilen düzeye çıkabilmesi için işbirliğinin artırılmasını istedi.

Bakan Eker ve beraberindeki heyet görüşme öncesinde, 'At Bayramı' kutlamaları dolayısıyla düzenlenen töreni izledi. Atların hünerlerini sergilediği ve birçok etkinliğin gerçekleştirildiği At Bayramı'nda Gurbanguli Berdimuhammedov da ata binerek küçük bir gösteri yaptı.
Kaynak: İHA