Akut Üyelerince Karabük'te Kurulan Deprem Simülatörü İle Deprem Anı ve Sonrasında Yapılması Gerekenler, Uygulamalı Olarak Anlatıldı

Arama Kurtarma Derneği üyeleri, "Hayata Devam Türkiye Projesi" kapsamında kurulan deprem simülatörü ile vatandaşlara depremde yapılması gerekenler konusunda uygulamalı eğitim verdi.

AKUT ve Ak Sigorta işbirliğiyle başlatılan proje kapsamında "Hayata Devam Türkiye Afet Eğitim Tırı" kente geldi. Yenişehir Atatürk Anıtı ve Safranbolu Perşembe Pazarı'nda düzenlenen etkinlikte, çocuklar ve ebeveynler simülatörde 7,4 büyüklüğünde deprem deneyimi yaşadı.

Eğitime katılanlar, tırda oluşturulan güvenli ve güvensiz odada depremin etkilerini görme fırsatı buldu.

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında proje kapsamında çıktıkları yola hızla devam ettiklerini söyledi.

Gittikleri illerde vatandaşların afet konusunda bilgiye çok ihtiyacı olduğunu gördüklerini ifade eden Mahruki, "Proje kapsamında tüm Türkiye'yi il il, ilçe ilçe gezerek, halka başta deprem olmak üzere yangın, sel gibi doğal afetler öncesinde alınması gereken tedbirler, afet sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda eğitim veriyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de meydana gelen depremlerde bilgi yetersizliği nedeniyle kayıpların arttığına dikkati çeken Mahruki, "2010 yılında başlatılan ve 5 yılda tamamlanacak proje kapsamında şimdiye kadar 30 il, 150 ilçede yaklaşık 3 milyon kişiye eğitim verildi.

Bu yıl 22 il, 22 ilçede yaklaşık bir milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor" ifadesini kullandı.

Muhabir: Ahmet Özler

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA