Vali Harput'tan, Kumyaka ve Tirilye'ye Ziyaret

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Kumyaka köyü ve Tirilye beldesini ziyaret etti.

Tirilye Belediye Başkanı Ali Turan ve vatandaşlarla görüşen Harput, daha sonra Kumyaka'ya geçti.

Kumyaka Köyü Kadınları Dayanışma Derneğini ziyaret eden Harput, kadınları başarılarından dolayı kutladı.

Dernek Başkanı Arife Korkmaz ve köy proje koordinatörü Tijen Yener'den dernek hakkında bilgi alan Harput, kadın dayanışma derneklerinin en güzelini Kumyaka'da gördüğünü söyledi.

Burada kadınların çok çalışkan ve fedakar olduğunu belirten Harput, bölgenin kıt imkanlarını en iyi şekilde değerlendirerek ekonomiye katkıda bulunmak, aile bütçesine destek olmak için ciddi bir çalışma içinde olduklarını vurguladı.

Harput, "Kadınlarımız yaptıkları çalışmalarla büyük başarı gösteriyorlar. Biz de kendilerine her türlü desteği veriyoruz" dedi.

Daha sonra Dr. Murat Ünal ve Nazlıgül Ünal'ın, tarihi taş baskı yağhanesinde işletmeciliğini gerçekleştirdiği "XI.XI Sonsuzluk" adlı üretim ve satış alanını gezen Harput, ürünleri inceledi. Nazlıgül Ünal'a, markalaşma ve ihracat konusunda destek sözü verdi.

Kadınların başarılarını takdir ettiklerini belirten Harput, "Bir yere bir hanım eli değdiği zaman orada bir asalet, temizlik ve başarı oluyor" diye konuştu.

Köy Muhtarı Ramiz Batmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, amaçlarının, köyde kalkınmayı sağlayarak başta kadınlar olmak üzere köy halkına gelir elde etmek ve köyün adını duyurmak olduğunu dile getirdi.

Kaymakam Adem Öztürk'ün köye desteğinin göz ardı edilemeyeceğini anlatan Batmaz, onun tüm projelere destek verdiğini sözlerine ekledi.

Harput'a ziyaretlerinde, eşi Funda Harput eşlik etti.

Muhabir: Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA