Suriyeli Bakan Rusya’da Konuştu: Kimyasal Silah Türkiye’den Geldi

Suriye Enformasyon Bakanı Umran Ahid El-Zabi, Moskova’da basına yaptığı açıklamada Halep civarında kullanılan kimyasal silahın büyük bir ihtimalle Türkiye’den girdiğini söyledi.

Suriye’li Bakan, “Füzeler terör grupların kontrolündeki noktalardan girdi. Buralar Türkiye sınırına çok uzak değil. Bunların Türkiye’den geldiğini öngörebiliriz.” dedi.

Suriye’li yetkili ayrıca elde ettikleri belgelerde muhalif grupların silahlanması için gerekli malzemenin Türkiye’den giriş yaptığını da iddia etti. Suriyeli Bakan, Rus yetkilileri bölgede inceleme yapmaya davet etti.
Suriye ordusunun kimyasal silaha sahip olmadığını ve kullanmadığını savunan El-Zabi, Halep yakınındaki saldırıdan tamamı ile muhalif grupların sorumlu olduğunu kaydetti.

El-Zabi, aralarında El-Kaide’nin de bulunduğu bir kısım grupların Suriye’ye karşı kimyasal silah kullanmakla tehdit ettiğini savundu.
Suriye Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada ise Rusya ve İran’dan daha fazla mali yardım talebinde bulunuldu. Suriye’de iç çatışma başlamadan önce 17 milyar dolar rezervi bulunduğu, bu rakamın ise şimdilerde 4 milyar dolara kadar düştüğü iddia ediliyor.