'PKK'nın bittiğini düşünürsek yanılırız'

MAZLUM-DER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, " PKK sorunun çabuk bittiği konusundaki yargıyı biraz gözden geçirmeliyiz" dedi.

'PKK'nın bittiğini düşünürsek yanılırız'
Habertürk'te yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programına konuk olan MAZLUM-DER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, PKK'nın çekilme açıklamasına ilişkin çarpıcı bir yorumda bulundu.

Anamuhalefet partisi CHP'nin kaygılarına değinen Ünsal, 'CHP burada Öcalan'ın fikirleri nedir ben bunu bilmiyorumdan öte, hükümet bu süreci nasıl yürütüyor diyor. Bu anamuhalefet partisinin doğal hakkı. Nihayetinde gerek Öcalan'ın, gerek Karayılan'ın açıklamlarından anlaşılıyor ki; bir genel demokratikleşme programı içerisinden Türkiye kendi sorunlarını çözdükçe aslında Kürdün de sorunlarını çözümüş olacak. Fakat bu ne kadar zaman alacak, bilmiyoruz ' şeklinde konuştu. Ünsal şöyle devam etti:

'Ama karşımızda şiddetle yoğrulmuş eli silahlı binlerce genç var. 10 binleri aşan insanlar cezaevinde. 100 binleri aşan insanlarda Diaspora'da. Nihayetinde bunlar bir şekilde sosyal hayata karışacaklar. Bir de bunun karşı tarafı var. Korucu dediğimiz 86 bin olduğu söylenen şiddetle yoğrulmuş milis güçleri var Türkiye'de. Dolayısıyla bütün bunlarla birlikte düşündüğümüz zaman biz PKK sorunun çabuk bittiği konusundaki yargıyı biraz gözden geçirmeliyiz. ' BEYAZ GAZETE