Siirt'teki Stk Temsilcileri, Akil İnsanlar Heyeti'nin Çalışmasını Önemsediklerini Bildirdi

Siirt'teki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Grubu'nun yaptığı temasları önemsediklerini belirtti.

Siirt Barosu Başkanı Cemal Acar, AA muhbirine yaptığı açıklamada, grubun çok olumlu bir çalışma yaptığını belirterek, bu görüşmelerin yol gösterici olunmasını beklediklerini söyledi.

Öğretmenevi'ndeki toplantıda STK'ların görüşlerini serbestçe aktardığını, grubun bunları dikkatle dinlediğini ifade eden Acar, "Bir anlamda kamuoyu araştırması yaptılar. Hangi görüşte olursa olsun, herkesi dikkatle dinlediler. Bu çalışmaların yol gösterici olmalarını bekliyoruz" dedi.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Özgür Çalapkulu da grubun yaptığı çalışmaların bölgede yaşayan insanların görüşlerinin batıda yaşayan vatandaşlara aktarılması açısından önemli olduğunu kaydetti.

Çalapkulu, "Grup üyeleri herkesin nabzını tuttu ve buradaki insanların vatanın birliğinden yana olduğunu gördüler. Bu görüşlerin temaslar aracılığıyla kamuoyuna duyurulmasında büyük fayda var. Bu açıdan bu temasları önemsiyoruz. Çünkü yıllardır batı bölgelerinde yaşayan vatandaşlarda oluşturulmaya çalışılan bir ön yargı olduğunu biliyoruz. Grup üyelerinin yalnızca izlenimlerini anlatmaları bile bu ön yargının kırılmasına büyük katkı yapacaktır" diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız ise grubun çalışmalarını desteklediklerini bildirdi.

Esnafın terör belasından çok çektiğini dile getiren Ayyıldız, "Düşündüğümüzü açık bir dille grup üyelerine anlattık. Gerçekten bu acıların sona ermesi açısından bu çalışmaları önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

Siirt'te 2011 yılında meydana gelen olayda bir kızı yaşamını yitiren, bir kızı da olay sonucu engelli olan baba Hüsam Olgaç da süreci desteklediklerini belirterek, kendilerinin acı çektiğini, başkalarının acı çekmesini istemediklerini dile getirdi.

Muhabir: Ayhan Mergen - Zekeriye Güneş / Nurten Aslan

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA