Karşıyaka’nın Hizmet Araçları Filosu Genişledi

Karşıyaka Belediyesi’nin araç filosu genişliyor.

Karşıyaka’nın Hizmet Araçları Filosu Genişledi
Filoya 20 iş makinesi daha katıldı.

Filoya yeni katılan 20 iş makinesinin hizmete girişi nedeniyle Latife Hanım Şantiyesi’nde bir tören düzenlendi.

Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Gelişen ihtiyaçlara göre yeni araçlar alıyoruz. Bugün hizmete giren iş makinelerimizle Karşıyaka’ya daha çok hizmet götürebileceğiz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin 2 milyon 533 bin liraya Devlet Malzeme Ofisi’nden aldığı 20 araç arasında farklı hizmet üretenler de bulunuyor. Yamanlar Dağı’na yapılan Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi’nden sonra ihtiyaç duyulmaya başlayan kar küreme aracı, tam donanımlı ambulans, at nakil aracı, 28 metre yükseğe ulaşabilen, ağaç budamalarda kullanılan BOM aracı, kamyon, asfalt kesici, yükleyici loder, kazıcı ve yükleyici kepçe, traktör, grayder gibi araçlardan oluşan iş makineleri, törenden sonra Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet görmeye başladı.

Yeni alınan araçlarla birlikte yeni iş alanları da yaratıldığını belirten Başkan Durak, “Aldığımız araçların hepsi iş makinesi, binek aracı değil. Elzem olan ihtiyaçlarımız. Yeri geliyor, ağaç budamak için BOM ihtiyaç oluyor. Yeri geliyor graydere ihtiyaç duyuyoruz. Zamanla, var olan araçlarımız yıpranıyor. Onları da yenileyerek, geleceği yakalamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Sokak şenliklerinin yakın zamanda başlayacağı müjdesini de veren Başkan Durak, “Bir karavanı bir aracın arkasına takacağız. Bir mahalleye gideceğiz. Bazen Karagöz oynatacağız. Bazen farklı bir etkinlikle o mahalleye gideceğiz. Yine Büyükşehir Belediyesi'nden 3 otobüs talebinde bulunduk. Bunları da cenazelerde kullanacağız. Bir kısmı da gezici müze olacak. Yani halkla paylaşacağız. İşte vatandaşla buluşmak böyle olur” diye de ekledi.

Konuşmalardan sonra zabıta için araç trafiğine kapalı yerlerde kullanılmak üzere alınan elektrikli araca binen Başkan Durak, Belediye Meclis üyeleri ile birlikte tur attı.
Kaynak: İHA