Emniyet Müdür Ömer Aydın, Mahalle Muhtarları, Cami İmamları ve Okul Müdürleriyle Bir Araya Geldi

Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, mahalle muhtarları, cami imamları ve okul müdürleriyle bir araya geldi.

Aydın, Şahinbey Belediyesi Evlendirme Dairesindeki bir salonda gerçekleştirilen "huzur" toplantısında yaptığı konuşmada, sorunları sokak sokak çözebilmek için imamlar, muhtarlar ve okul müdürleriyle işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.

Huzur, asayiş ve güvenlik konularında ortak projeler yürüttüklerini belirten Aydın, yıl içinde yapılacak ve yapılması planlanan projelerden bahsetti.

"Gaziantep büyüyor Emniyet güçleniyor" projesini bu yıl hayata geçireceklerini ifade eden Aydın, şunları söyledi:

"Proje dolayısıyla sıkıntıları dört ana başlıkta topladık. Kentte nüfus çok hızlı ilerliyor. Buna bağlı olarak polis merkezlerinin sorumluluk alanlarının genişlediğini tespit ettik. Bunun için polis merkezi sayımızı 6'dan 10'a çıkarmayı hedefledik. Bu merkezlerin süratle tamamlanacağını düşünüyorum. MOBESE ağının genişletilmesi ve revize edilmesini amaçlıyoruz. Yıldırım ekiplerimizin sayısını 60'dan 120'ye çıkarmayı planlıyoruz. 15 olan Yunus ekibi sayımızı 40'a çıkarıyoruz. Toplum Destekli Polislerimizi motorize hale getireceğiz. Bisikletli polis timleri kuracağız. Bu timler vatandaşların yoğun olduğu park ve bahçelerde güvenliği sağlayacak. Ekip sayımızın artması önleyici hizmetlerin artması demektir. Ayrıca, mobil polis merkezleri kuracağız. Bu merkezler karakolluk işlemleri olay yerinde gerçekleştirecek."

Şahinbey Emniyet Müdürü Recep Emol da yaptığı sunumda Karataş, Yeditepe, Güneykent, Binevler ve Eyüboğlu mahallerinde suç işleme oranının yüksek olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Aydın'ın yardımcıları ve şube müdürleriyle katılımcıların sorunlarını ve taleplerini dinlediği öğrenildi.

Muhabir: Kaan Bozdoğan

Yayıncı: Ömer Fansa
Kaynak: AA