Çocuklardan Alanya Belediye Başkanı Sipahioğlu'na ziyaret

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmak için gelen kardeş şehir öğrencileri, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu ziyaret etti.

Polonya'nın Wodzislaw, Litvanya'nın Trakai, Letonya'nın Talsi, Avusturya'nın Schwechat, Finlandiya'nın Rovaniemi kentlerinden gelen kardeş şehir çocuklarını Belediye Meclis Salonu'nda kabul eden Sipahioğlu, Alanya'nın çok farklı kültürlere ve insanlara ev sahipliği yapan bir kent olduğunu söyledi.

Sipahioğlu, bu zenginliğin ve farklılığın farklı şehirlerde kardeş şehirler oluşumlarına katkı sağladığını dile getirerek, "Bayramlarımızı sadece yerel ve ulusal anlamda değil bu farklılığımızı, neşemizi ve zenginliğimizi bu vesileyle dünya ile paylaşma imkanına sahip oluyoruz" dedi.

Sipahioğlu, bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Alanya'ya 5 ülkeden çocukların geldiğini belirterek, kardeş şehirlerden gelen öğrencilerin Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği etkinliklere katıldığını anlattı.

Öğrenciler, yaptıkları dans ve müzik gösterisinin ardından Sipahioğlu'na ülkelerinin kültürlerini yansıtan hediyeler verdi.

Muhabir: Mustafa Kurt

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA