Yalova'da "çocuk Tiyatrosu" Hizmete Girdi

Yalova'da, hayırsever tarafından belediye desteğiyle oluşturulan Çocuk Tiyatrosu, törenle hizmete girdi.

Vali Esengül Civelek, hayırsever emekli coğrafya öğretmeni Mesude Engin'in, eşi merhum Sabahattin Engin adına yaptırdığı salonun açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Çocuk Tiyatrosu, çocuklarımıza tiyatro kültürü oluşturacak ve var olan yeteneklerini de ortaya çıkaracaktır" dedi.

Belediye Başkanı Yakup Koçal da Mesude ve merhum Sabahattin Engin'in adını taşıyan salonun, 160 kişi kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

Salonu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda açarak çocuklara hediye ettiklerini belirten Koçal, şöyle konuştu:

"Türkiye'de ilk defa, başından itibaren projesi de buna göre uygulanmış, koltukları, sahnesi ilköğretim çağındaki çocukların ergonomisine uygun olarak tasarlanan bir tiyatro yaptık. Tiyatro hem Yalova'daki hem bölgedeki çocuklara hizmet verecek. Sayın Valimizin koordinasyonunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol yaptık. Merkezde 15 bin civarında ilköğretimde okuyan çocuk var. Bütün bu çocuklar senede 3 kez tiyatro izleyecek."

Daha sonra, Civelek ve Koçal'ın yanı sıra AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve Mesude Engin tarafından kurdele kesilerek, salonun açılışı gerçekleştirildi.

Mesude Engin'e çiçek ve plaket takdiminin ardından Gri Sanat Tiyatrosu, Sabahattin Engin'in yazdığı "Karacaoğlan ve Her Şeyden Üstün" adlı oyunu sahneledi.

Muhabir: Erhan Erdoğan / Halil İbrahim Başer

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA