Bayram, Simav, Tavşanlı ve Gediz'de De Törenlerle Kutlandı

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Simav, Tavşanlı ve Gediz'de de törenlerle kutlandı.

Simav Hükümet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, yaptığı konuşmada, Atatürk'ün milletin geleceğinin aydınlık ve güvenli olması için, TBMM'yi açtığını ve bugünü de çocuklara bayram olarak hediye ettiğini söyledi.

Atatürk'ün, gençlerin bilinçli, cesur, milli ahlaklı, karakterli, güçlü iradeli ve kuvvetli yetiştirilmesini istediğine vurgu yapan Şirikçi, "23 Nisan 1920 tarihi vatanı için bir neslin kendini feda etmek üzere şahlandığı bir tarihtir" dedi.

Törene, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Mustafa Akyer, Belediye Başkanı Kasım Karahan, Cumhuriyet Savcısı Ozan Mazgitli, DPÜ Simav Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muammer Gavas, siyasi parti temsilcileri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

-Tavşanlı

Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ömer Turan, Belediye Başkanı Mustafa Güler halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Levent Kayık yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın dünyadaki tek ve ilk çocuk bayramı olarak kutlandığını söyledi.

Bunun çocuklara verilen önemin bir göstergesi olduğunu belirten Kayık, "Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti'nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler, halk oyunu gösterisi ve şiir okudu.

-Gediz

Gediz'deki tören, Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdoğan Erik ve Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu öğrenci ve halkın bayramını kutladı.

Cumhuriyet Caddesi'nde devam eden törenlerde İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiir okundu ve halk oyunları gösterisi düzenledi.

Muhabir: Ekip / Hadi Şengül

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA