Kosova Güvenlik Gücü, Türk Bayramında Türkleri Ağırladı

23 Nisan Kosova Türkleri’nin Milli Bayramı ve Türkiye’nin Ulusal Egemenlik ile Çocuk Bayramı vesilesiyle, Kosova Güvenlik Gücü (FSK) Bakanı Agim Çeku, Kosovalı Türk yetkililer ile Türkiye’den gelen heyeti kabul etti.

Priştine “Adem Jashari” kışlasında gerçekleşen kabulde, Kosova Kamu Yönetim Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Kosovalı Türk Bakan Yardımcıları, Kosovalı Türk Milletvekilleri ile TBMM milletvekilleri, Türkiye’nin ve FSK’nın üst düzey komutanları, FSK’nın Kosovalı Türk mensupları ve Kosova’da KFOR bünyesinde görev yapan Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Aygün Eker’in beraberindeki Türk askerleri hazır bulundu.

Kabulde konuşan Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Türk toplumunun Kosova’da en iyi entegre olmuş toplumlardan biri olduğunu belirtti.

Yağcılar, “Amacımız bu entegreyi devam ettirmek, FSK’da daha fazla temsilcilerimiz olsun. Diğer kurumlarda da daha fazla temsilcimizin olmasını istiyoruz. Kosova’ya daha fazla katkı vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Askerlerin 23 Nisan Bayramı'nı kutlayan Bakan Yağcılar, “23 Nisan Türkiye’ye ve Kosova’ya kutlu olsun. Kosova-Türkiye dostluğu kutlu olsun. Elbette ki ordular arasındaki birlik ve beraberlik devam etsin” ifadesini kullandı.

23 Nisan Kosova Türkleri’nin Milli Bayramını ve Türkiye’nin Ulusal Egemenlik ile Milli bayramını kutlayan Kosova Güvenlik Gücü (FSK) Bakanı Agim Çeku da yaptığı açıklamada, FSK’da, hem Kosovalı Türk hem de Türkiye’den gelen yetkilileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olan Türkiye’den gördükleri destek dolayısıyla müteşekkir olduklarını kaydeden Bakan Çeku, Türkiye ve Türk ulusu ile işbirliğimizin her geçen gün pekişmesinden dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Bakan Çeku, FSK içinde 54 Kosovalı Türk’ün görev yapmasının kendileri için büyük bir mutluluk teşkil ettiğini söyledi.

Gelecekte orduya dönüşmesi planlanan Kosova Güvenlik Gücü ile Kosova’da görev yapan Türk askerleriyle tek tek el sıkışan TBMM AK Parti milletvekili Gülay Dalyan da yaptığı açıklamada, "Ben Arnavut asıllı bir Türk olarak bu güzelliği yaşamanın keyfi içindeyim. Ata topraklarında, babamın topraklarında Türkiye Cumhuriyeti’nin bir milletvekili olarak, burada Türk askeriyle, Kosovalı Türk milletvekilleriyle bulunmak, bugünü kutlamak büyük bir mutluluk” şeklinde konuştu.

FSK’da görev yapan Priştineli Türk Okan Sadiku da FSK’da bir Türk olarak görev yapmasından dolayı memnun ve gururlu olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA