Kimse Yok Mu Derneği Mersin Şubesi Başkanı Yiğit Açıklaması

Kimse Yok Mu Derneği İçel Şube Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Yiğit, "Yetim Projesi" kapsamında yeni yetimhanelerin inşası, yetimhane koşullarının iyileştirilmesi ve yetimlerin sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için çalışacaklarını belirtti.

Yiğit, yaptığı yazılı açıklamada, dünyadaki yetim çocukların mağduriyetlerini en aza indirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

Yetimlere eğitim, gıda ve giyim desteği sağlanacaklarını ifade eden Yiğit, şunları kaydetti:

"Yeni bir projeyi hayata geçirdik. Yetim Projesi adı verilen bu proje kapsamında yeni yetimhanelerin inşası, yetimhane koşullarının iyileştirilmesi ve yetimlerin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için çalışacağız. Bir yetimin aylık maliyeti 30 dolar, yıllık maliyeti ise 360 dolar olarak belirlendi. Yaklaşık 20 ülkede faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Dünyada her gün 5 bin 760 çocuk yetim kalıyor. Afrika'da her 15 saniyede bir çocuk anne babasını kaybederek yetim kalıyor. Sadece Afrika kıtasında bir yıl içinde yetim kalanların sayısı 2 milyon 102 bin 400. Her yıl 250 bin çocuk evlatlık veriliyor. 143 milyon yetim hayatının 10 yılını yetimhanelerde geçiriyor. Yetim kızların yüzde 60'ı fuhşa sürüklenirken, erkeklerin yüzde 70'i cinayet, soygun gibi ağır suçlara karışıyor. Biz bunların önüne geçme adına bütün çocuklarımıza yardım elimizi uzatmaya çalışıyoruz."

Muhabir: Mustafa Çiftçi

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA