Eski Gal Üyesi Dominguez Uyuşturucudan Gözaltına Alındı

İspanya’da ETA terör örgütüne karşı devlet içinde yasadışı olarak kurulan Antiterörist Özgürlük Grupları’nın (GAL) eski üyesi ve polis müfettişi Michel Dominguez, Barcelona’da uyuşturucudan gözaltına alındı.

GAL’in polis ayağından sorumlu Komiser Yardımcısı Jose Amedo’nun yardımcısı olan Dominguez’in geçtiğimiz Cuma günü kokain teslimatı yapmak için geldiği Barcelona-Sants tren istasyonunda bir Kolombiya vatandaşıyla birlikte yakalandığı bildirildi.

Fransa’da doğup büyümüş olan Michel Dominguez, ETA’ya karşı yürütülen kirli savaşta, Fransız topraklarındaki eylemlerden sorumluydu.
Polisin Narkotik ve Organize Suçlar Birimi’nin (Udyco) 6 aylık araştırması sonucu yakalanan GAL yöneticisi Dominguez, Madrid’deki özel yetkili İspanya Milli Mahkemesi’ne (Audencia Nacional) sevk edilecek.
El Mundo gazetesinin haberine göre Dominguez, ülkedeki kokain dağıtımında Kolombiyalı bir grupla işbirliği yapıyordu.
Michel Dominguez bir kaç ay önce Narkotik polisinin dinlemesine takılırken, Kolombiyalı uyuşturucu çetesine yönelik operasyonun da sürdüğü kaydedildi.
1982’de müfettiş olarak polis teşkilatına dahil olan Dominguez, Bilbao’ya tayin oldu ve İspanya’nın JİTEM’i olarak nitelenen GAL’de Jose Amedo’nun emri altında çalışmaya başladı.

1988 yılında suikastler ve adam kaçırma gibi çeşitli suçlardan tutuklanan Amedo ve Dominguez, hakim Baltasar Garzon tarafından 1991’de 108 sene hapis cezasına çarptırılmıştı.
1998 senesinde İçişleri Bakanı Jose Barrionuevo ile Yüksek Mahkeme tarafından tekrar yargılanan Michel Dominguez bir Fransız vatandaşını yasadışı yoldan alıkoymaktan suçlu bulundu ve 2 sene 4 ay hapis cezası aldı.
Eski Polis Müfettişi Dominguez, 2000 yılında cezaların birleştirilmesi hükmünden yararlanarak hapisten çıkmıştı .