Aydın Valisi Kerem Al, Makamını Geçici Olarak Gazipaşa Ortaokulu Öğrencisi Aybüke Adalı'ya Bıraktı

Aydın Valisi Kerem Al, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu geçici olarak Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Aybüke Adalı'ya bıraktı.

Vali Kerem Al'a çiçek veren Adalı, daha sonra Vali koltuğuna oturdu. Adalı, yaptığı açıklamada, valilik koltuğuna oturarak, kadınların her işin üstesinden gelebileceği mesajını vermek istediğini söyledi.

Valiliğin hizmet makamı olduğunu söyleyen Adalı, "Bu mevki vatana hizmet için yapacağımız sosyal, bilimsel ve kültürel faaliyetlerin başlangıcı olarak görüyorum. Sayın Valimden aldığım bu bayrağı Sayın Valim gibi gururla taşıyacağım" dedi.

Daha sonra Aydın Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel'i telefonla arayan ve kendisini temsili vali olarak tanıtan Adalı, Temel'e okul önlerinde yoğun trafik ve uyuşturucu kullanımıyla ilgili ne gibi tedbirler aldıklarını sordu.

Öte yandan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Letonya, Portekiz, Makedonya ve Litvanya'dan gelen öğrenci grubu temsilcileri Vali Al'ı ziyaret ederek çeşitli hediyeler takdim etti.

Muhabir: Suat Deniz / Ali Korkmaz

Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
Kaynak: AA