Uluslararası Antalya Üniversitesinde Lys'ye Girecek Öğrenciler İçin "doğru Tercih ve Kariyer" Paneli Düzenlendi

Uluslararası Antalya Üniversitesinde Lisans Yerleştirme Sınavı'na girecek öğrenciler için "Doğru Tercih ve Kariyer" paneli düzenlendi.

Uluslararası Antalya Üniversitesi ve Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen panele öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Uluslararası Antalya Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele Sabah Gazetesi eğitim yazarı Sait Gürsoy ile Vatan Gazetesi eğitim yazarı Sadık Gültekin katıldı.

Programın moderatörlüğünü ise Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe yaptı.

Öğrencileri doğru tercih konusunda bilgilendiren Sait Gürsoy, üniversite tercihi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Gürsoy, bunları, "Akademik kadro, burslar, seçilecek üniversitenin kampüs üniversitesi olup olamadığı, yabancı dil eğitim kalitesi, akademik olanaklar, uluslararası bağlantılar, kariyer olanakları, iş dünyası ile bağlantılar" şeklinde sıraladı.

Öğrencilere meslek seçiminde neler yapmaları gerektiği konusunda da açıklamalarda bulunan Gürsoy, "Hayal edin. Hedeflerinizden vazgeçmeyin, tırmalayarak çalışın hayat zaten sizin olacaktır" dedi.

Yaklaşan LYS için tavsiyelerde bulunan Gürsoy, "YGS'de her dakikada bir soru yapılabiliyor. Ancak LYS'de böyle olamayacak. Bir sınavda 50 soru için 75 dakika veriliyorsa bilin ki bilgi değil detaylı bilgi sorulacaktır. 'YGS'den yüksek aldım' diye abartmayın, 'düşük aldım' diye de kalemi yere atmayın" diye konuştu.

Sadık Gültekin de öğrencilerin YGS sonrası motivasyonlarını kaybetmeden yollarına devam etmelerini istedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş, panel sonunda Sadık Gültekin ve Sait Gürsoy'a plaket verdi.

Muhabir: Hüseyin Kanber

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA