Türkiye Muay Thai Federasyonu'ndan Cizre Saldırısına Kınama

Türkiye Muay Thai Federasyonu geçtiğimiz günlerde Şırnak’ın Cizre ilçesinde eğitim kurumlarına yapılan saldırıları kınadı.

Federasyon adına açıklama yapan Asbaşkan Salih Aygün, yapılan saldırıların çözüm sürecini tıkıma ve baltama amaçlı yapılan provokasyonlar olduğunu belirtti.

Saldırıların karanlık odakların çözüm sürecini sabote etmeye yönelik girişimleri olduğunu, bu tür saldırıların ne ilk ne de son olacağına dikkat çeken Aygün, “Akli selim davranmalıyız. Bu tür oyunlara gelmemeliyiz. Çok hassas bir süreçten geçiyoruz. Kamu kurumları STK’lar ve vatandaşlar olarak bu tür provokasyonlara karşı uyanık olmalı üzerimize düşen görevleri yapmalıyız. Geleceğimizin ışığı olan gençlerimize karşı, Nebiler Nebisi Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum Haftası'nı idrak ettiğimiz bugünlerde yapılan bu terör eylemini her ne sebeple olursa olsun kim yapmış olursa olsun lanetliyoruz.” dedi.

Her türlü terörün hedeflerinin etrafa korku salmak, öldürmek, yaralamak, tahrip etmek suretiyle insanları mal, can, namus gibi maddî ve mânevî değerlerinin tehlike içinde olduğuna inandırmak ve güvenliği ortadan kaldırmak olduğuna işaret eden Aygün şöyle konuştu: “Yüce dinimiz İslâm terör ve anarşiye nasıl baktığını Kur'ân-ı Kerîm ve sahih hadîslerde bakın ne güzel anlatmış; Kim bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık (bu suçların cezâsı) olmaksızın bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim de bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur. Allah ve Resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde düzeni bozmaya çalışanların cezâsı ancak ya öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Birlik beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bugünlerde hepimize düşen Allah ve Resulünün emirlerine riayet etmek, itaat etmek. Gençlerimizi çocuklarımızı madden ve manen donanımlı olarak yetiştirmek. Bugüne kadar içimize atılan nifak tohumlarını ancak bu şekilde ber taraf edebiliriz. Bunu başarırsak hiçbir kuvvet bize karşı gelemez. Çözüm de olur barış ta olur güzel ülkemiz gülistan olur. Bir kez daha bu saldırıların son bulmasını diliyoruz.”