Lezzet Festivalinin Galasında Ünlü İsimler Yer Aldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 6'ncısı düzenlenen Lezzet Festivalinin galasına ünlü Tiyatro ve Sinema oyuncusu Melek Baykal ve ünlü Türk Sanat Müziği sanatçısı Müşerref Akay da katıldı.

Lezzet Festivalinin Galasında Ünlü İsimler Yer Aldı
Bodrum Profesyonel Aşçılar ve Servis Çalışanları Derneği'nin ev sahipliği yaptığı 6. Lezzet Festivali, iki gün boyunca yapılan çeşitli etkinliklerle devam edecek. Gün boyu süren yarışmaların ardından gece festivalin galası düzenlendi.

Galaya Bodrum İlçe Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, Bodrum Aşçılar Derneği Başkanı Halil Uzun, ünlü ses sanatçısı Müşerref Akay, ünlü oyuncu Melek Baykal ve çok sayıda aşçı katıldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müşerref Akay, Bodrum’un çok sıcak olduğunu ifade ederek “çok harika bir manzarası var Bodrum’un, gelen misafirler çok kıymetli. Çok güzel bir etkinlik, ben tesadüfen geldim, birkaç gün daha Bodrum’dayım. Pazartesi geri İstanbul’a gideceğim” dedi.

Bodrum Kaymakamı Dr Mehmet Gödekmerdan ise bu yıl lezzet festivalinin 6’cısının düzenlendiğini belirterek şunları söyledi: “Turizm Haftası etkinlikleri arasında önemli bir yer tutuyor aşçılarımızın festivali. Bu yöreye özgü yemekler ve çeşitli lezzetler hazırlanıyor. Lezzet ve yemek yarışmaları başladı.

Festival bittikten sonra aşçılarımızın plaketleri ve ödülleri verilecek”
Bodrum Aşçılar Derneği Başkanı Halil Uzun da lezzet festivalini uluslar arasına taşıyacaklarını söyledi.

Uzun, bu yıl uluslar arası bir festival olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Lezzet Festivalini 2011 ve 2012 yıllarında uluslar arası yaptık. Bu yıl Turizm Haftasında olduğumuz için katılım az olacağından uluslar arası yapmadık. Gecen sene yurt dışından jüri üyelerimiz vardı. 2011 yılında ise Yunanistan’ın Kos adasından 20 aşçı gelerek Bodrum’da etkinlik yaptı ve yarışmalara katıldı.

Bu yıl sezona denk geldiği için yurt dışından kimseyi çağıramadık. 2014 yılındaki festivalimiz daha kapsamlı olup yeniden uluslar arası olarak yapacağız ve yurt dışından birçok aşçıyı çağıracağız”
Ünlü oyuncu Melek Baykal ise tüm yarışmacılara 10 puan verdiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Lezzet Festivali çok iyi bir etkinlik. Bodrum Türkiye’nin çok özel bir beldesi. Gönül bütün beldelerde böyle etkinlikler yapılsın istiyor. Bugün ben etkinliğe katıldım çok mutlu oldum. Genç şef adayları ile sohbetlerimiz oldu. Yarışan genç arkadaşlarımızın yaptıkları yemekleri tattım. Hepsi birbirinden lezzetliydi. Yarışan arkadaşların hepsine 10 puan verdim. Yarın profesyonel şefler yarışacak. Yarın yarışta şeflere de 10 puan verecek miyim bilmiyorum onların işi biraz daha zor."
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Turizmci olduğunu vurgulayarak “aşçıların nasıl çalıştığını çok iyi biliyorum. Bin kişiye yemek çıkarmak o kadar kolay bir şey değil hepsi bir emek harcıyor bu kadar güzel yemek yapmak için. Bodrum’umuzdan ayrılan her turist arkadaşımız Bodrum’u tavsiye ediyor. Bodrum’un yemeklerini yedikten sonra Türkiye’nin yemeklerini yedikten sonra turistler arkadaşlarına da tavsiye diyor. Ve bu da turizm’in sirkülasyonunu sağlıyor” dedi.

Konuşmaların ardından jüri ve sponsorlara plaket verildi.

Ünlü oyuncu Melek Baykal ve ünlü sanatçı Müşerref Akay’a da plaket verildi.

Baykal, plaketi alırken çok mutlu olduğu gözlendi. Baykal, Bodrum’dan ilk kez bir plaket aldığını bunun içinde çok mutlu olduğunu ifade etti.

Öte yandan yarışmalar profesyonel aşçıların yarışları ile devam edecek. Yarışmanın ardından kendi kategorilerinde 1’nci olanlara sertifika ve ödül verilecek.
Kaynak: İHA