Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Ünsal'ın Açıklaması

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Ahmet Faruk Ünsal, sürece destek veren herkesin akil insan olduğunu söyledi.

Ünsal, Kızıltepe Dunaysır Oteli'nde düzenlenen Mezopotamya Gazeteciler Cemiyetinin olağan kongresinde yaptığı konuşmada, çözüm sürecine en büyük desteğin Güneydoğu Anadolu bölgesinde verildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Sürece destek veren herkes akil insandır. Hepimiz akil insanlarız, çünkü hepimiz barışı istiyoruz. Türkiye 30 yıllık kavgasına son verecek bir irade ortaya koydu. Bu kavga, binlerce insanımızın hayatına mal oldu. Gençlerimizin bir kısmı elinde silah, bir kısmı ise silah olmaksızın yurt dışında yaşıyor. Türkiye kendisiyle barışıyor. Türkiye'de hakları gasbedilmiş olan insanların haklarına kavuşmuş olması, diğer insanlarımızın eksikliği değildir. Kürtlerin temel hak ve özgürlüklerine kavuşması Türk olanlardan bir şey eksiltmeyecek. Aksine kendi vatandaşı ile barışmış olan Türkiye daha da güçlenecek."

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ise çözüm sürecine herkesin destek vermesini isteyerek, "Umutlarımızı, sevgimizi, kardeşliğimizi, barışımızı ve bereketimizi çoğaltmalıyız" dedi.

Kongreye Ünsal ve Akdağ'ın yanı sıra Mardin Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Saliba Özmen, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Mardin İş Adamları Derneği Başkanı Nasır Duyan ile çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Adnan Koçhan / Özgür Ayaydın

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA