Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan:

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesinin 4. Olağan Genel Kuruluna katılan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, “Biz devletimize 25-30 yıl hizmetimizi yaptık ve primimizi verdik.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan:
Bize ‘sizin hayatınızın sonuna kadar sağlığınıza biz hizmet vereceğiz’ dediniz ama bugün maalesef cebinde 50 lira olmayan sağlıkta hiçbir hastaneye gidememektedir” dedi.

Kayseri Şubesinin 4. Olağan Genel Kurulunda konuşan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, “Derneğimiz Türkiye’de bulunan STK’ların en ön sıralarında yerini almış kendini ispatlamıştır. Bugün 4 bin üyeye ulaşan şubemiz inşallah ileride sayı daha da artacaktır. Emeklilerimizin sorunlarını biliyorsunuz. Malumunuz seneler uğraştığımız intibak yasasını çıkardık ama bu intibak yasasına ben ve dernek üyelerim intibak yasası olarak bakmamıştır. Çünkü bizim arzu ettiğimiz intibak yapılmamıştır ama çok mağdur olan emeklilerimiz için iyileştirme yapıldı. Şimdi çalışmalarımızda ikinci bir intibak yasası, bütün emekliyi kucaklayacak bir intibak yasasının çalışmalarına başladık. İnşallah kısa zamanda bu çalışmalarımız sonuç verecektir” diye konuştu.

Sağlıkta sıkıntıları olduğunu belirten Çalışkan, “Bugün devlet hastanelerimizde bilhassa büyük kentlerde maalesef görüntüleme, laboratuvar hizmetlerinde uzun randevular verilmekte ve emekliyi ister istemez özel hastanelere yönlendirmektedir. Emekli parası olsa da olmasa da borç yapıp kendisini tedavi ettiriyor. Çünkü sağlık hizmeti en çok emekli ve yaşlı insanlarımızın ihtiyaç duyduğu hizmettir. Biz devletimize 25 - 30 yıl hizmetimizi yaptık ve primimizi verdik. Bize ‘sizin hayatınızın sonuna kadar sağlığınıza biz hizmet vereceğiz’ dediniz ama bugün maalesef cebinde 50 lira olmayan sağlıkta hiçbir hastaneye gidememektedir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA