Özgürel: Toplum İlk Defa 'evet' veya 'hayır'ın Ötesinde Cevap Üretmeye Çalışıyor

Âkil İnsanlar Ege Bölge Heyeti Başkan Vekili Avni Özgürel, çözüm sürecinde toplumun ilk defa kendisine sorulan bir soruya “evet” ve “hayır”ın ötesinde, düşünce zemininde cevap üretmeye çalıştığını söyledi.

Denizli'de bulunan Âkil İnsanlar Ege Bölge Heyeti temaslarına başladı.

Dedeman Park Otel'de yapılan toplantıya Özgürel, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Fuat Keyman, Hasan Karakaya ve Fadime Özkan ile davet edilen 16 sivil toplum kuruluşundan dokuzu katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Vekili Özgürel, sürece “çözüm” veya “barış” ne denirse densin, Türkiye’nin tarihi açısından yeni bir dönem olduğunu ifade etti: “Fevkalade kritik bir dönemde burada buluştuk. Kaygılar var, destekler var, bunları görmemek mümkün değil. İtirazlar var, onlar da doğru ancak Türkiye çapında ister alkışlar ister itirazlar olsun, hepsi ülkenin bu meselede ne kadar duyarlı olduğunun ifadesi.” dedi.

Süreçte hoşa giden veya gitmeyen taraflar olabileceğini vurgulayan Avni Özgürel, “Ne düşünüyorlar, itirazlar neler, kaygılar neler öğrenelim, dinleyelim arzusuyla geldik. Davete katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sivil toplum örgütlerinin üzerinde sanki, 'Katılmayın, gitmeyin, konuşmayın, dinlemeyin' diye baskı yapılıyor. Halbuki insan dinlemediğinin, bilmediğinin düşmanıdır. O bakımdan geldiğinizden, cesaretinizden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.