Muradiye’de Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) tarafından Van’ın Muradiye’de ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliği büyük ilgi gördü.İlçesin stadyumunda gerçekleştirilen etkinlik, Kur-anı Kerim’in tilavetinin okunmasıyla başladı.

Muradiye’de Kutlu Doğum Haftası Etkinliği
Program, Kürtçe okunan Mevlid-i Şerif’in ardından ilahilerle devam etti. Programda bir konuşma yapan Tesettüre Çağrı Platformu (TES-ÇAĞ) Başkanı Mehmet Duyu, cahiliye devrinde kız çocukların diri diri toprağa gömülmesini anımsatarak, “O cahil kişiler hiç düşünmediler mi onları da doğuran bir kız dı, bir bayan dı, bir anneydi, onların da eşleri de bir bayandı. Cennet ise annelerin ayakları altındadır. O zamanlar akılları ermiyor muydu birlikte oldukları eşleri nasıl o güne kadar yaşadı. Evet mevsimsel olarak bahardır. Peygamber Efendimizin bu mevsimde dünyaya gelişi elbette ki bir tesadüf olamaz. Yüce Allah bu mevsimde yüce Peygamberi Dünyaya göndererek aslında insanlığa asri saadeti bağışlayarak en büyük bir baharı getirmiş olmuştur. İnsaniyetin mektebi islamiyettir, islamiyetin sahibi yüce Allah’tır. Bu nedenle dir ki bu kutlu doğumu hakkiyle idrak etmek ve İslam dinine sımsıkı sarılmamız gerekiyor” dedi.

Duy’un konuşmasının ardından Peygamber Efendimizin savaş zamanlarını ve Bilal-i Habeş’in kölelikten kurtulması bir tiyatro oyunu sahnelendi. Etkinlik dualarla sona erdi.
Kaynak: İHA