Ak Parti Muş Milletvekili İşık, Sürece Destek İstedi

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, çözüm süreci için destek istedi.

Kızılağaç beldesinde bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Işık, çözüm sürecinin önemine değindi.

Işık, yıllardan beri ilk kez bu kadar ciddi bir şekilde olgunlaşan barış sürecinin, heba edilmemesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın huzuru, güveni ve özgürlüğü için çok ciddi sorumluluk ve risk alarak barış sürecini başlattığını belirten Işık, vatandaşların bu sürece destek vermesini istedi.

Işık, şöyle konuştu:

"Hiçbir gönül, bu memlekette, bu acıların yaşanmasını istemez. Bu ülkede çok ciddi acılar yaşandı. Artık hiçbir anne ve babanın ağlamasını istemiyoruz. Türkiye'de çok zorlu ve ciddi bir süreç yaşandı. Hükümet bu sorunu çözmek için bütün engellere rağmen çok kararlı. Sizlerin de desteği ve duasıyla, bu süreç olumlu bir şekilde neticelenir. AK Parti'den önce gelen hükümetler, bu sorunun üzerine çok ciddi bir şekilde eğilmedi. Bu sorunun üzerine rahmetli Özal gitti ve nasıl öldüğünü hafızanızı yoklayarak hatırlarsınız. Rahmetli Erbakan bu sorunun üzerine gitmeye kalkıştı ve hükümetten nasıl indirildiğini biliyorsunuz. Bundan sonra hiç kimse bu sorunun çözümü için çaba sarf etmedi."

Terör sebebiyle ülkede çok ciddi maddi ve manevi kayıplar yaşandığını anlatan Işık, bu nedenle değerlerde çok ciddi aşınmalar yaşandığını ifade etti.

Sorunun barış, huzur ve kardeşlik içinde çözümlenmesi gerektiğini dile getiren Işık, şunları belirtti:

"Sayın Başbakanımız bugüne kadar sorunsuz gelen, çok güzel bir süreci başlattı. Bundan sonraki süreçte sizlerin dua ve destekleriyle İnşallah hayırlı bir şekilde süreç neticelenir. Bunun için dua ediyor, çaba sarf ediyoruz. Bu ülkede yaşayan herkes kardeştir. Herkesin eşit hakları ve sorumlulukları var. Sürece destek verelim. Sayın Başbakanımızın başlattığı bu süreç, bölge için bir fırsattır. Geleceğe daha güvenli bakabilmemiz, daha huzurlu yaşayabilmemiz için bu sürecin sağlıklı bir şekilde neticelenmesi lazım. Sayın Başbakanımız bu süreç için çok ciddi sorumluklar, riskler aldı. Sizlerin huzuru ve özgürlüğü için. Bu sebeple desteğinize ve dualarınıza ihtiyacımız var."

Gezide 2008 yılında Şırnak'ın Silopi ilçesinde şehit olan Sinan Yavuz'un babası Mehmet Şirin Yavuz ile görüşen Işık, artık anne ve babaların ağlamaması için çaba sarf ettiklerini de söyledi.

Yavuz, "Benim ciğerim yandı başkalarının ciğeri yanmasın. Bu süreç devam etsin ve barış olsun. Bundan memnun olacağız. Ben de Kürdüm. Şehit verdim, başkası vermesin. Barış olsun" dedi.

Muhabir: Kadir Tunç - Sabri Yıldırım

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA