AK Parti Kızıltepe Nisan Ayı Danışma Toplantısı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde AK Parti İlçe Danışma Toplantısı yapıldı.

Kızıltepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans salonunda yapılan toplantıya il ve ilçe teşkilatı, AK Parti MKYK üyesi Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati katıldı.

Nebati, "Kan davasının yasaklandığı fakat Güneydoğu'da zaman zaman yaşandığı kan davasının ayaklar altında alındığı ve dostluğun kardeşliğin birlik ve beraberliğin getirdiği o enerjinin tam ortasındayız. Çünkü Güneydoğu Anadolu bölgesi başta olmak üzere Türkiye son 30 yılda hep insanların gözyaşları yanan ciğerler akan kan ve bunun getirdiği sıkıntıları yaşadık. Ama barışın kardeşliğin paylaşıldığı anlar bütün geçmişteki kötü anıların silinmesine en büyük etkenlerden biridir" dedi

AK Parti Kızıltepe İlçe Teşkilat Başkanı Cengiz Demirkaya ise, insan inanmadığı ve içine sindiremediği bir şeyi başkasına inandıramaz ve ondan o şeyi kanıksamasını bekleyemeyeceğini söyledi.

Demirkaya, "Ben şahsım olarak AK Parti'nin kurulduğu gün ülkemin semalarında kara bulutların dağılıp yerine ak ve huzur dolu aydınlıkların hakim olacağına inanmıştım, Allah şahittir ki, hiçbir zaman partimden şüphe etmedim ve yine Allah'a hamdolsun ki inancım hiç boşa çıkmadı ve Allah'ın izni ile boşa çıkmayacaktır. Parti yönetiminde değilken partinin bir gönül neferi olarak partiye inandım ve bunun yetmeyeceğini biliyordum ve Allah nasip etti değerli büyüklerim de uygun gördüler bu onurlu, dürüst, adil, insan merkezli partinin Kızıltepe ilçe başkanı oldum. Özellikle bölgemizde son günlerde esen birlik, bütünlük, kardeşlik ve huzur rüzgarları bir Kürt olarak gururumu okşamakta bir insan olarak yüreğimi serinletmektedir. Eminim sizde tatlı tatlı esen, kor yangınları serinleten, bu rüzgarı hissediyorsunuzdur. Bu rüzgarlara sahip çıkalım. Sürekliliğini sağlamak için çabalayalım. Biz bu rüzgarlara sahip çıkmasak ve estirmeye çabalamasak birileri ötekileştirerek bin yıllık kardeşliğin arasına nifak tohumları ekip kardeşi kardeşe vurdurarak bundan rant elde etmeye çalışacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından gündemler ele alınarak toplantıya devam edildi.
Kaynak: İHA