Tunceli, Ygs Sonuçlarına Göre İller Sıralamasında 30'a Yükseldi

Tunceli, Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçlarına göre iller sıralamasında başarısını 65. sıradan 30. sıraya yükseltti.

Tunceli Özel Munzur Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Mustafa Yıldırım, okul bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, YGS sınav sonuçlarında Tunceli'nin bir önceki yıla göre 35 sıra yükseldiğini, 65. sıradan 30'uncu sıraya çıktığını belirtti.

Okullarının önemli bir başarıya imza attığını ve sınava giren 70 öğrencinin tamamının barajı geçtiğini ifade eden Yıldırım, ''İlimizin daha önce üniversite sınavı başarıları sıralamalarında sonlara doğru yer alması hakikaten ilimize hizmet eden kurumumuzu ve bizleri de düşündürüyordu. Özellikle öğrencilerimizin bu sene ilk mezunlarımızla birlikte ortaya güzel bir çalışma koymaları YGS sınav sonuçları istatistiklerine de yansımış oldu. Bu konuda özellikle öğrencilerimizin yaklaşık 2 yıllık sistemli ve düzenli çalışmalarının çok ciddi katkısı olduğuna inanıyorum'' diye konuştu.

Yıldırım, öğrencilerine en iyi şekilde eğitim vermeye devam edeceklerini söyledi.

YGS sınav sonuçlarına göre 454,351 puanla Tunceli birincisi olan Zeynep Elvan Yoldaş da tıp fakültesinde okumak istediğini belirtti.

Başarısında okulunun, ailesinin ve dershanenin katkısı bulunduğunu vurgulayan Yoldaş, il birincisi olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Muhabir: Haydar Toprakçı / Merve Topuz

Yayıncı: Tuba Karahan
Kaynak: AA