Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Bilecik'te Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ''Hayatı hayırla, iyilikle doldurmak, insanların hizmetinde olmak, yüce dinin, erdemin, hakikatin, faziletin hizmetinde olmak en önemli şeydir'' dedi.

Görmez, yaş haddinden emekliye ayrılan Bilecik Müftüsü Necati Tayyar Taş için Pamukçuoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen veda yemeğinde yaptığı konuşmada, 45 yıl milletin dini ve manevi hayatına hizmet eden ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çeşitli kademelerinde görev yapan meslektaşının veda gününde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Herkesin yaptığı işlerin ya da görevlerin bir gün sona ereceğini vurgulayan Görmez, şöyle konuştu:

''Hepimiz bir gün yaptığımız vazifelere veda edeceğiz. Daha sonra bir gün gelecek her birimiz, bu fani dünya hayatına veda edeceğiz. Her birimiz hasbelkader bir vazife yürütüyoruz. Bu vazifeler bir gün bitecek. Makamlar ve mevkiler hepsi bir gün bitecek. Mühim olan, başlarken sahip olduğumuz niyet, ihlas, samimiyet, erdem ve faziletten ayrılmadan görevleri bırakmak. Herkes dünyaya bir kez gelir, mühim olan o bir kez geldiğimiz hayatı dolu dolu yaşamak. Hayatı hayırla, iyilikle doldurmak, insanların hizmetinde olmak, yüce dinin, erdemin, hakikatin, faziletin hizmetinde olmak en önemli şeydir. Diyanet İşleri Başkanı olarak bu şerefi, onuru ve payeyi taşıyan binlerce hocamıza, arkadaşımıza sahip olduğumuz için onur duyduğumuzu ifade ediyorum.''

-''Hizmetlerimizde emeklilik yok''-

Görmez, herkesin Bilecik Müftüsü Necati Tayyar Taş'ın faziletlerine ve güzelliklerine işaret ettiğine değinerek, 45 yıllık hizmet hayatında Taş'ın yanında olan eşine de teşekkür etti.

Kimsenin eşini ihmal etmemesi gerektiğini anlatan Görmez, şöyle devam etti:

''Bir hoca, bir kardeşiniz ve Diyanet İşleri Başkanı olarak herkese tavsiyem şudur; hayatın bütün çilelerini, bütün meşakkatlerini sizlerle birlikte çeken eşlerinizi ihmal etmeyeceksiniz. Onların haklarına, hukuklarına çok daha fazla riayet edeceksiniz. Bizim hizmetlerimizde emeklilik yok. Hatta bizim felsefemizde, medeniyetimizde 'insanların emekli olması' diye bir şey yoktur. Sadece resmi bir görevin sona ermesi vardır ancak, Cenab-ı Hakk'ın verdiği büyük vazifeler son nefeste biter. Son nefese kadar, her birimiz hayatı en güzel şekilde değerlendirmek ve hiçbir anı, vakti boş geçirmemekle mükellefiz.''

Programa, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan ile diğer davetliler katıldı.

Muhabir: Muhsin Arslan - Mesut Tankulu

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA