Ak Parti Sakarya Milletvekili Yavuz Açıklaması

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, önümüzdeki genel seçimlerde yüzde 70 oy hedefi açıklamasının yalnızca tahmin üzerine yapıldığını bildirdi.

Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, yerel bir gazetede yer alan haberde ''yüzde 70 oy'' alacakları konusunda açıklamasına yer verildiğini ve bu açıklamanın muhalefet partilerince eleştirildiğini anımsattı.

Bu eleştirilerin hakaret boyutuna ulaştığına işaret eden Yavuz, ''CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, maalesef beni yalancılıkla suçlamıştır. Oysa ben, daha önceki oy trendimize ve sokağın nabzına bakmak suretiyle sadece bir tahminde bulunarak önümüzdeki milletvekilliği seçiminde yüzde 70 oy hedefimizin olduğunu açıkladım'' diye belirtti.

Yavuz, tahmini bir açıklama nedeniyle haksız bir tutumla karşılaştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Öngörüleri ve hedefleri olmayanların bu eleştirileri beni derinden üzmüştür. Ak Parti'nin yükseliş trendine bakılırsa benim tahminlerimin ne kadar doğru olduğu ortaya çıkacaktır. Siyaseti, iki yüzlülük, çamur atma ve rüzgara göre pozisyon alma olarak görenlerin aksine siyaseti, millet ve memleket meseleleri için gece-gündüz çalışma olarak gördük. Hep ilkeli, dürüst, adil davranmayı ve bizi biz yapan değerlerimiz üzerine siyasetimizi bina etmeyi yeğledik. Milletimizin kaderini kaderimiz ve rotasını da rotamız olarak belirledik. İşte bu yüzden, biz AK Partilileri yalanla ve yalancılıkla suçlamak kimsenin haddine değildir. Hele hele CHP'nin ve CHP Sakarya İl Başkanı Sayın Ecevit Keleş'in hiç değildir.

Maalesef bu tür siyaset anlayışı CHP için artık normal bir tarzı olmuş gibi görünüyor. Çoğu kez bildiğimiz, tanıdığımız insanların CHP şemsiyesi altındaki hallerini anlamakta gerçekten zorluk çekiyoruz. Milletvekili seçimlerinde sırasıyla yüzde 42, yüzde 52 ve yüzde 62 oy almış bir parti mensubu olarak, önümüzdeki genel seçimlerde yüzde 70 oy hedefi koymuş olmamız ne kadar normalse bunu yalancılıkla suçlamak bir o kadar anormaldir.''

Muhabir: Mehmet Özcan

Yayıncı: Atakan Çelik
Kaynak: AA