Abd Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Jones, Ankara ve İstanbul'da Temaslarda Bulunacak

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Kerri-Ann Jones, Ankara ve İstanbul'da çeşitli etkinliklere katılacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, okyanuslar, uluslararası çevre ve bilim ilişkilerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jones'un Türkiye seyahati, 10 Nisan'a kadar devam edecek.

Ankara ve İstanbul'u ziyaret edecek Jones, 4 Nisan'da, Türkiye ile ABD arasında bilim ve teknoloji alanlarındaki işbirliğinin gözden geçirileceği üst düzey toplantıya TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile eş başkanlık yapacak.

Toplantının, ABD ile Türkiye arasında 2010 yılında imzalanan bilim ve teknoloji işbirliği anlaşmasından bu yana ilk kez yapılacağı belirtildi. Toplanrtıda, 10'dan fazla ABD hükümeti kurumu ve araştırma enstitüsünden temsilcinin Türk meslektaşlarıyla buluşacağı, biyomedikal araştırmalar, tarım alanında yaratıcı teknolojiler, sürdürübebilir mühendislik, enerji çalışmaları ve doğal afetler gibi birçok konuda işbirliği imkanlarını ele alacakları bildirildi.

Ankara ziyareti kapsamında Jones, Bilkent Üniversitesi'nce düzenlenen, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Bilim ve Teknoloji Yoluyla Küresel Inovasyon girişimi ile Bilim ve Teknoloji Dışında Fırsatlar Yaratılması programı tarafından başarıları kabul edilmiş genç Türk girişimcilerin yer alacağı panele katılacak.

Jones, 8-9 nisan tarihlerini kapsayacak ziyaretinin İstanbul ayağında ise Birleşmiş Milletler Ormancılık Forumu'nun 10. oturumunda ABD heyetinin başkanlığını yürütecek ve burada konuşma yapacak.

Muhabir: Barışkan Ünal

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA