Sivas’ta İlk Kez Foto Safari Gerçekleştirildi

15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle Sivas Fotoğraf Sanatçıları Derneği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizesinde gerçekleştirilen Foto Safari, açılan sergi ile son buldu.

Sivas’ta İlk Kez Foto Safari Gerçekleştirildi
Sivas’ta ilk kez gerçekleştirilen foto safari yoğun ilgi gördü. Fotoğraf severler safari kapsamında 12 Nisan 2013 Cuma günü Sivas il merkezinde, 13 Nisan 2013 Cumartesi günü Divriği ilçesinde 14 Nisan 2013 Pazar günü ise Gürün ilçesinde çekim yaptı. Safari sonrası fotoğraf severler en güzel karelerini Atatürk Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisinde açılan sergi ile halkın beğenisine sundu.

Safari ve sergi hakkında bilgi veren Fotoğraf evi Sivas Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Selahattin Yasak, Sivas’ta ilk kez bir foto safari gerçekleştirildiğini vurgulayarak bunun Fotoğraf Sanatçıları Derneği vasıtasıyla yapılmasından ötürü mutluluk duyduğunu kaydetti.

Turizm haftası etkinlikleri içerisinde gerçekleştirilen safariye verdiği katkıdan ötürü İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ve kurum personeline teşekkür eden Yasak, “Sergimizde merkez ilçe, Divriği ve Gürün ilçelerinden 58 adet fotoğraf bulunmaktadır. Safariye ve sergimize katılanlara, emeği geçenlere ve destek veren herkese teşekkür ediyorum ” dedi.

Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi ise kültür kenti Sivas’ı fotoğraflara aktaran, ilin tanıtımına ve sanat hayatına renk katan dernek yönetimine teşekkür etti.

Açılışın ardından davetliler sergiyi gezdi. Çok sayıda davetlinin gezdiği sergi Dernek Başkanı Yasak’a ve sergide eserleri yer alan katılımcılara teşekkür belgesi verilmesi ile son buldu.
Kaynak: İHA