Pınar Y'nin Ölümüne İlişkin, Eşi Mehmet Y İle Aile Bazı Aile Yakınları Gözaltına Alındı

Karşıyaka'da çıkan tartışma sonucu kocası tarafından darp edilerek öldürüldüğü iddia edilen 2 aylık evli Pınar Y'nin eşi Mehmet Y. ile 2 kız kardeşi, kayınpederi ve kayınvalidesi gözaltına alındı.

Yamanlar semti, 1844/17 Sokak, 7/7 numaralı evde işlenen cinayetin ardından çalışma başlatan İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği Ekipleri, dövülerek öldürüldükten sonra Karşıyaka İlçesi'nde bir hastanenin acil servisine bırakılan Pınar Y'nin kocası Mehmet Y'yi güvenlik kameralarından teşhis etti. Olay yerine çok yakın bir yerde gözaltına alınan Mehmet Y, 2 kız kardeşi, anne ve babası cinayet zanlısı olarak gözaltına alındı.

Öte yandan Pınar Y'nin cenazesini almak için Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde yaşayan ailesi ve akrabaları İzmir Adli Tıp Kurumu Morguna geldi.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Pınar Y'nin basası Münir Demir, en son dün saat 20.10'da konuştuğunu kızının herhangi bir sorundan bahsetmediğini aktardı.

Demir, "Bir sorun yoktu, hatta bir isteğin var mı- diye sorduğumda benden çilek istedi. Gece ne olduysa olmuş. Kızım severek evlendi, aile ile bir sorunumuz da yoktu. Bir defa bana kayınpederini şikayet etti, onunla da konuştuk. Boşanmayı reddederek, evini, yuvasını terk etmek istemedi" dedi.

Pınar Y'nin amcası Cihangir Demir ise "Belki saat 21.00'de öldürmüşler, saat 03.00'te hastanede ölmedi. Baygın halde öyle evde bırakmışlar, bakmışlar saat 03.00'te buz gibi olunca götürüp acile koymuşlar. Hatta kocası, 'Benim karım vuruldu, öldürüldü' demiş. 'Öldürdüm' dememiş. 'Kim tarafından öldürüldü' diye polis müdahale etmemiş. O da kaçmış gitmiş." şeklinde konuştu.

Ailesi tarafından İzmir Adli Tıp Kurumundan alınan Pınar Y'nin cenazesinin Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde bugün ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Öte yandan emniyette ifadeleri alınan zanlılardan Pınar Y'nin eşi Mehmet Y.'nin "Pınar'ı ben öldürdüm" diyerek suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Katil zanlısı ve diğer şüphelilerin, sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Karşıyaka ilçesinde sabaha karşı işlenen cinayette, 2 aylık evli olduğu öğrenilen Pınar Y'nin kocası tarafından dövülerek öldürüldüğü iddia edilmişti. Karşıyaka-Yamanlar hattında dolmuş şoförlüğü yapan Mehmet Y, ağır yaralanan eşini Medical Park Hastanesi Acil Servis'ine bıraktıktan sonra kaçmıştı. Hastanede yapılan muayenesinde vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri tespit edilen Pınar Y'nin öldüğü belirlenmişti.

Muhabir: Mustafa Yıldırım

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
Kaynak: AA