Ktü İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aşıkkutlu Açıklaması

Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, peygamberin hayatının örnek alınması gerektiğini söyledi.

Aşıkkutlu, Of Müftülüğü'nce düzenlenen "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konulu konferansta yaptığı konuşmada, günümüzde insanların Hz. Muhammed'in hayatından uzak bir yaşam sergilediklerini belirterek, "İbadetlerimizi yapıyoruz ama akrabalarımızla, komşularımızla iyi geçinmiyoruz. Kahvehanelerde birbirimizin arkasından konuşuyoruz. Peygamberimizin hayatını örnek almalıyız" dedi.

Gazetelerde sıklıkla huzurevi ziyareti haberlerine şahit olduklarını ifade eden Aşıkkutlu, "Eskiden huzurevi yoktu ama huzurlu bir yaşam vardı. Aile büyüklerimize bakardık. Şimdilerde ise huzurevleri var. Yaşlılarımızı oralara teslim ediyoruz ama evlerimizde huzurumuz yok" diye konuştu.

Konferansın ardından gerçekleştirilen ödül töreninde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kuran-ı Kerimi Güzel okuma, masa tenisi, şiir yazımı ve siyer yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programa, Of Belediye Başkanı Murat Saral, Eskipazar Belediye Başkanı Mehmet Ayaz, Uğurlu Belediye Başkanı İsmail Hikmet Yalçınkaya, Köprübaşı Müftüsü Selahattin Levent, Hayrat Müftüsü Hayrettin Kılıçbay, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Mustafa Yaşar

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA