Anadolu Medyası Çözüm İçin Zirvede Buluştu

Bursa'da, Anadolu basınının sorunlarının tartışılacağı ve gazetecilerin meslekleri ile ilgili çözüm yollarının masaya yatırılacağı 'Anadolu Medya Buluşması' başladı.

Anadolu Medyası Çözüm İçin Zirvede Buluştu
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen 'Anadolu Medya Buluşması' açılış konuşmaları ile başladı.

Tayyare Kültür Merkezi'nde programa Vali Şahabettin Harput, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek, TGF Başkanı Atilla Sertel, ASGD Başkanı İbrahim Erdoğan, ÇGD Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal ve çeşitli illerden gelen gazeteciler katıldı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Atilla Sertel, programda yaptığı konuşmada, "Basın özgürlüğü konusunda yüzü kızaran bir ülke olmak istemiyoruz. Yasal zeminlere oturtularak bu meselere en kısa sürede çözüm bulunmasını istiyorum. İstanbul basını Anadolu basınına felaketler çerçevesinde bakıyor. Yerel siyasetçilerin sesi yerel basında kendini bulur. Anadolu'nun en ücra köşelerinde çıkan bir gazetenin etkisinin ne kadar büyük olduğunun bilinmesi gerekiyor. Bir ilçede bir gazetecinin yakaladığı bir haber dünya ölçeğinde fark oluşturur. Gazeteci doğruyu eğmeden, bükmeden kamuoyuna aktaran kişidir. Bozulan ve kokuşan medya düzeninde holding patronları sebebiyle gazeteciler özgürlüklerini yitirmişlerdir. 'Ben sana iktidarı vereyim, sen bana elektrik dağıtımı ver' diyaloglarıyla holding patronlarının medya patronu olduğu bir dönemde Anadolu basınının temizliği ortaya çıkar" dedi.

"MESLEKTE BİR ARAYA GELEMEMENİN SANCINI ÇEKİYORUZ"
Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Başkanı İbrahim Erdoğan da, "Meslekte bir araya gelememenin ve güç birliği yapamamanın sancısını çekiyoruz. Böylesine anlamlı tabloyu oluşturmak için elini taşın altına koyan örgütlere teşekkür ediyorum. Üç gün boyunca basının sorunlarını mercek altına alacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA