Akil İnsanlardan Eğitim Yuvalarına Yapılan Saldırıya Tepki

Van’a gelen Doğu Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti, dün gece Şırnak’ın Cizre ilçesinde okuma salonu ve dershaneye yapılan saldırıya sert tepki gösterdi.

Heyette bulunan Star gazetesi yazarı Sibel Eraslan, saldırıyı barışı istemeyen güç odaklarının yaptığını düşündüğünü belirtirken, Diyarbakır eski milletvekili Abdurrahman Kurt ise bu olayı tezgahlayanların barış sürecine zarar verdiğine dikkati çekti.
Hakkari’deki temaslarından sonra bugün Van’a gelen Doğu Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti'nden Star Gazetesi yazarı Sibel Eraslan ve Diyarbakır eski milletvekili Abdurrahman Kurt, Cizre’de meydana gelen saldırıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Çözüm sürecinde provokasyonların olabileceğini belirten Eraslan, ama yeni bir sürecin yeni bir sayfanın açıldığını ifade etti.

Eraslan, " Bu olayı barışı istemeyen güçlerin yaptığını düşünüyorum. Türkiye çok uzun yıllar vesayet gruplarının çok ağır baskılarına maruz kaldı. Sahip olduğu gücü bırakmak istemeyen odaklar var. Bu odaklarda rahat durmayacaktır. Barış sürecinde insanların kalplerinin, gönüllerinin birbirine açılmasını, hizmetle çarpmasını, ülke sevgisi, insanlığa hizmet gibi mefkûrelerle gezen, dolaşan insanları istemeyeceklerdir. Ama biz sabırla, tahammülle ve vazgeçmeden devam etmeliyiz diye düşünüyorum. Hem çözüm için yola çıkan akil heyet hem de bölgemizde hizmet veren insanlar bu çalışmalara devam etmemeliler.” diye konuştu.

Diyarbakır eski milletvekili Abdurrahman Kurt da olayı yapanların barış sürecine zarar verdiğini belirterek, “Tam toplumsal barışı sağlamak için bu kadar büyük bir çaba, çatışan taraflar bu anlamda o kadar mutabakat oluşturmuşken onların ülkenin demokrasisine çok zarar verdiğini görmek lazım. Biz Türkiye’de uzun zamandır vesayet sistemlerinden kurtulmak istiyoruz. Özgürleşmek istiyoruz. Bu özgürleşme çabamız herhangi bir ideolojiyle sınırlı değil. Bu coğrafyayı paylaşan herkesin her düşünceden insanın ‘ben özgürüm’ diyen bir coğrafya olsun istiyoruz. Bu anlamda insanların tüm bunları dikkate alarak yaptıklarını, toplumsal barış eğer olmazsa bozulursa bundaki vebale dikkat ederek yapmalarında fayda var. Bu anlamda bu yapılan olayların toplumsal karşılığı olmadığı gibi umarız devamı da gelmez.” dedi.