Turhal Belediye Başkan Gözen: Yabancılar Kırmızı Işıkta Bile Kitap Okuyor

‘Turhal Okuyor’ isimli kitap fuarına katılan Tokat'ın Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, "Yabancılar her fırsatı değerlendirerek kitap okuyor.

Turhal Belediye Başkan Gözen: Yabancılar Kırmızı Işıkta Bile Kitap Okuyor
Hatta kırmızı ışıkta bile kitap okuyanına şahit oldum biz niye okumuyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde başlatılan 'Türkiye Okuyor' isimli kitap okuma projesi, Turhal ilçesinde de bulunan Abdullah Gül Parkı'nda yapıldı. Kitap Fuarı, Turhal Kaymakamlığı, Turhal Belediyesi, Özel Yıldırım Koleji, Turhal Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Kaynak Kültür Yayın Grubunun katkıları ile düzenlendi.

Fuarın açılışına Belediye Başkanı Ali Gözen’in yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak, İlçe Emniyet Müdürü Salih Turalı, Yıldırım Koleji Müdürü Nahit Ören, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak, kitap ve okumanın önemine değinerek, millet olarak fazla okunamadığının altını çizdi. Türkiye’de günlük bir vatandaşın TV izleme oranının 6 saat olduğunu açıklayan Müdür Nihat Aymak, yapılan araştırmalarda bir kişinin yıllık kitap okuma oranının ise 5 saat olduğunu söyledi.

Cehaleti ancak okuyarak ve eğitimle aşılabileceğini kaydeden Aymak, ”Millet olarak pek okuyan bir millet olduğumuz söylenemez. Tabi bunun sıkıntısını da ne yazık ki millet olarak çekiyoruz. Ümit ediyoruz bu tür kitap fuarları ile okuma oranı artar. Ben bu etkinlikte emeği geçen herkesi kutlar saygılar sunarım.” dedi.

Abdullah Gül’e düşüncesinden dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Ali Gözen, millet olarak televizyon başında uyutulduğumuzu dile getirerek halkın kitap okumamasından yakındı. Uyanmanın da kitap, gazete ve dergi okuyarak aşılabileceğini ifade eden Başkan Ali Gözen, herkesin en az ayda bir, yılda ise 12 kitap okuması gerektiğini söyledi.

Yurt dışı gezilerinde yabancıların bütün fırsatları değerlendirerek kitap okuduğunu hatırlatan Gözen, bazılarının kırmızı ışıkta bile kitap okuduğunu kaydetti.

Gözen, geleceğin emanetçisi gençlerin ve öğrencilerin çok okuması gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu:” Millet olarak adeta okumaya karşı bir alerjimiz var. Okumak istemiyor ve okuyanı da kınıyoruz. Yurt dışında insanlar her fırsatta kitap okuyor ve hayatlarını ona göre dizayn etmişler. Metroda, otobüste, trende durakta, kuyruklarda beklerken kitap okunuyor. Biz de artık kendimizi bir daha gözden geçirerek kitap okumaya ve okutmaya yönelmeliyiz.”şeklinde konuştu.

Başkan Ali Gözen, kitap fuarını gezdikten sonra ayda ortalama 3 bin sayfa kitap okuyan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi .