4. Lions Uluslararası Kısa Film Yarışması

Bu yıl 4’ncüsü düzenlenen Lions Uluslararası Kısa Film Yarışması, Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Maltepe Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen kısa film yarışmasına Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, yönetmen Ülkü Erakalın, sanatçılardan Oya Başar, Nuri Alço ve çok sayıda program yapımcısı ile davetli katıldı.

Kokteyl eşliğinde başlayan törende katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, “Hepiniz sanata destek olarak buradasınız ve bunun gururunu yaşıyorsunuz. Bende sizlerden biri olarak bu gururu paylaşıyorum. Öncelikle Türkan Saylan denilen bu mabette kültüre ve sanata verdiğimiz desteklerin biridir bu yarışma. Biz sizinle üç yıldır beraber olmaktan gurur duyduk” dedi
Yapılan konuşmanın ardından farklı konularda ele alınan 12 kısa filmin izlenilmesine geçildi. Yönetmen Ülkü Erakalın, sanatçı Oya Başar, Nuri Alço ve çok sayıda program yapımcısının jüri üyeliği yaptığı yarışmada kısa filmler dikkatle izlendi. Yönetmenlere ve sponsorlara verilen plaketlerin ardından Ersan Erdura mini bir konser verdi. Gece, dereceye giren filmlerin belirlenmesi ve kısa film dalında başarı sergileyen yönetmenlerin ödüllendirilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA