Yahşihan'da Kamu Çalışanlarına Sağlık Taraması

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde çeşitli kurumlarda çalışan personele sağlık taraması yapıldı.

Yahşihan Sağlık Grup Başkanı Dr. Tuğba Öğden, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sağlıklı yaşam hakkının korunması, insan sağlığının önemi ve bu konuda bilincin artırılması amacıyla sağlık taraması yapıldığını söyledi.

Dr. Öğden, Sağlık Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle toplumun ihtiyaçları doğrultusunda, sağlıkla ilgili bilgilerin geniş kitlelere ulaştırılması, koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması, bireylerin sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmeleri, hastalanmadan gerekli tedbirleri almalarının hedeflendiğini belirtti.

2013 yılı teması olan "Hipertansiyon"un basit olarak yüksek kan basıncı anlamına geldiğini anlatan Dr. Öğden, şöyle konuştu:

"Hipertansiyon kalp hastalıkları için ana bir risk faktörüdür. Eğer tedavi edilmezse beyin dolaşımı, kalp, damar, göz ve böbrek hastalıkları için ciddi oranda hastalık ve ölümlerde artışa neden olur. Sanayileşme, yaşam biçimi, aşırı tuz kullanımı, yanlış beslenme, hareketsiz yaşam ve stresin tansiyon üzerinde olumsuz etkileri vardır. Hipertansiyon önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olması ile birlikte, yüksek tansiyonla etkin bir mücadele kişinin yaşam stilini değiştirmesinden geçiyor."

Muhabir: Ahmet Yaman

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA